Almanya’nın Bavyera Eyaletinde 22 Genç Hafızlık İcazeti Aldı

Almanya’nın Bavyera Eyaletinde 22 Genç Hafızlık İcazeti Aldı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bin 200 kişinin katılımıyla düzenlenen icazet töreninde 22 genç hafız, icazetlerini aldı.

RAMAZAN ÇELİK

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Güney Bavyera Bölge Başkanlığı, Eventpark Ingolstadt Düğün Salonu’nda özel bir törenle 22 genç hafız için icazet töreni düzenledi. Program, Yusuf Ekrem Hafızlık Kursu öğrencisi Emir Yıldız’ın açılış Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Hafızlarımız hem doktor, hem mühendis olacak”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün konuşmasında, hafızların geleceğin rol modelleri olacağının altını çizdi. “Hafızlarımız hem doktor, hem mühendis olacak; aynı zamanda cuma namazı vaizliğini üstlenerek topluma hizmet etmeye devam edeceklerdir” dedi. Güney Bavyera Bölge Başkanı Zeki Şeker, genç hafızlara hafızlıklarını korumaları için tavsiyelerde bulunurken, hafızlık eğitimi veren şubelere, sağladıkları imkanlar için teşekkür etti.

“hafızlık öğrencisi sayısı 70’e ulaştı”

Güney Bavyera Bölge Hafızlık Sorumlusu Ramazan Çelik ise konuşmasında, Ingolstadt Şubesi’nde kız-erkek toplam 33 hafızın yetiştiğini, aktif olarak hafızlık eğitimine devam eden kız ve erkek öğrenci sayısının 70’e ulaştığını belirtti. Çelik, bu süreçte maddi ve manevi destekte bulunan annelere, babalara, cemaate, şube yönetim kuruluna ve kurs hocalarına teşekkür etti. Konuşma bölümünün ardından hafızlık eğitimini tamamlayan genç hafızlara icazet belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Icazetini alan genç hafızların okuduğu Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua ile program son buldu.

Programda IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Güney Bavyera Bölge Başkanı Zeki Şeker, İstanbul Çamlıca Cami İmam Hatibi Şeyhul Kurra İshak Danış, İstanbul Büyük Ayasofya Cami İmam Hatibi Dr. Bünyamin Topcuoğlu ve Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Xhelal Kaloshi hazır bulundu.