Almanya’da Okul Duvarını Karaladılar: “Tüm Filistinlileri Öldür”

Almanya’da Okul Duvarını Karaladılar: “Tüm Filistinlileri Öldür”

Almanya’da Münih’teki Heinrich-Heine-Lisesi binasının duvarına kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından, “Tüm Filistinlileri Öldür” yazıldı.

Almanya’da 11 Aralık 2023 sabahı, Münih’teki Heinrich-Heine-Lisesi (Alm. Gymnasium) binasının duvarına, kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından, “Tüm Filistinlileri Öldür” yazıldı.

“Temizlik işlemi aynı gün tamamlandı”

Okul yönetiminin, söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını belirttiği açıklamada,” kınarken, “Yazılar tespit edildilten hemen sonra okul yönetimi tarafından suç duyurusunda bulunuldu ve yazıların temizlenmesi için harekete geçildi. Temizlik işlemi aynı gün tamamlandı.” ifadeleri yer aldı.

tüm öğrenci ve veliler bilgilendirildi

Olay hakkında okul yönetimi tarafından, tüm öğretmen, öğrenci ve veliler bilgilendirildi. Ayrıca, konuyla ilgili pedagojik bir çalışma yapıldı. Okul yönetimi, “Ortadoğu’daki çatışmanın sonucunda Hamas’ın antisemitist katliamının, Münih’te ırkçı veya antisemitik bir kışkırtmaya yol açmamalıdır.” vurgusunu yaptı.

polisten açıklama yapıldı

Almanca yayın yapan haber portalı Islamiq’in talebi üzerine Münih polisi açıklamalarda bulunurken, olaydan cuma sabahı itibariyle haberdar olduklarını belirtti. Ayrıca soruşturma başlattıklarını duyurdu. Polis, konuyla ilgili şu an için detaylı bilgi veremediklerini belirtti.

Almanya’da islam düşmanı saldırılar artıyor

Almanya’da, Ortadoğu’daki şiddet olaylarının tırmanmasından bu yana, Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar tekrardan arttı. Bertelsmann Vakfı’nın son yayımladığı araştırmaya göre, Orta Doğu çatışması toplumu daha da bölmüş durumda. Buna göre Almanya’da her iki kişiden birinin İslam’ı bir tehdit olarak algıladığı kaydedildi. 2023 yılının İlk dokuz ayında, geçen yılın tamamından daha fazla İslam karşıtı saldırı yapıldığı belirtildi. Toplamda polis, 686 İslam düşmanı saldırı kaydetti.(bb)