Oslo Belediye Başkanı İslam Toplumu Millî Görüş Heyetini Kabul Etti

Oslo Belediye Başkanı İslam Toplumu Millî Görüş Heyetini Kabul Etti

IGMG Norveç Bölge Başkanlığı Oslo Belediye Başkanı Anne Lindboe’yi ziyaret etti. Ziyarette Müslümanların güvenlik bazlı temsilden ziyarette toplumsal aktör olarak temsili gündeme getirildi.

İslam Toplumu Millî Görüş Norveç (ISMG) Bölge Başkanlığı, ekim ayında göreve başlayan Oslo Belediye Başkanı Anne Lindboe’yi ziyaret etti. Belediye Meclis Başkanı Eirik Solberg’in de bulunduğu ziyarette, yeni başkanı tebrik eden ISMG heyeti, Müslümanların güvenlik önlemleri çerçevesinde temsilinden ziyade toplumsal bir aktör olarak temsilinin öne çıkarılmasını istedi.

Sadece Güvenlik Bazlı Temsil Değil, Toplumsal Aktör Olarak Da Temsil Gerekir

Başkanı Anne Lindboe’yi ziyaret ederek yeni görevini tebrik eden ve görevinde başarılar dileyen heyet, Müslümanların sadece polis teşkilatı gibi güvenlik bazlı temsillerinden ziyade daha çok toplumsal aktörler olarak temsilinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ramazan Ayında Caddeler Süslenecek

Bu bağlamda, yerel ve ulusal yöneticiler ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi değerlendirildi. Yapılması planlanan çalışmalar arasında Ramazan ayında özellikle evsiz olan Norveçlilere belediye binasında iftar sofrası kurulması gibi ortak faaliyetler yer alırken, kutsal metinlerin yakılmasına karşı ortak tepki koymak ve Müslümanların cenazelerinin daha hızlı kaldırılması için yasal düzenlemelere gidilmesi gibi konular yer aldı. Ortak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ise komisyonlar kurulacak.

Oslo Belediye Başkanı Anne Lindboe’yi ziyaret eden heyete ISMG Başkanı Mehmet Karadeniz başkanlık etti. Heyette, ISMG Genel Sekreteri Mehmet Temel, Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Emre Karapınar ile birlikte Türk Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Reyhan Sadier de yer aldı.