Yazarlar

Orta Doğu’da Yanan Ateş Durmalı

Gazze’de yaşanan insanlık dramı gittikçe daha kötü bir hâl alırken yaşananların Avrupa’ya da yansımaları da oluyor.
19 Aralık 2023

Bunun en son örneği olarak Almanya’da yapılan “Religionsmonitor 2023” raporuna göre, son 10 yılda Müslüman düşmanlığı sürekli bir artış gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 52’si İslam’ı bir tehdit unsuru olarak algılarken, pek çok kişi de İslam’ı terörizm ile ilişkilendiriyor. Camilere ve Müslümanlara yönelik tehditler sadece Almanya’da değil Avrupa’nın birçok yerinde artıyor. 7 Ekim’den beri Gazze’de binlerce sivil öldürülürken barış ve ateşkes çağrıları dünyanın dört bir yanından yükseliyor. Dini, dili fark etmeksizin dünya çapında gösteriler yapılırken bir yandan da diplomatik girişimler devam ediyor. Ancak maalesef Birleşmiş Milletler tarihinde ender görülen bir birliktelikle Genel Kurulu’nda 153 ülke ateşkese evet demesine rağmen, 23 ülke çekimser kaldı 10 ülke hayır dedi ve ABD’nin veto yetkisiyle 153 ülkenin duruşuna da hayır denmiş oldu. Bu 10 ülkenin ateşkesi istemesi için daha ne kadar sivilin ve masumun ölmesi gerekiyor? Avrupa örneğinde olduğu Gazze’deki yangının kıvılcımları her yere sıçrayacaktır. Ve bir an evvel ateşkes ilan edilerek bölgede kalıcı bir barışın tesisi için adımlar atılmalıdır.

Bu süreçte Hasene uluslararası yardım derneği, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere 1 milyon Euro bağışta bulundu. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) vasıtasıyla ulaştırılacak bu yardım ile Gazze Şeridi’nde ihtiyaç sahibi Filistinlilere gıda, içme suyu ve temel tıbbi yardım sağlanacak. Bu bağlamda tüm hayırsever bağışçılara da teşekkür ederiz.

Danimarka’nın Örnek Olmasını Diliyoruz

Yaz döneminde bilhassa Danimarka ve İsveç’te Kur’ân-ı Kerîm’e yönelik yakma eylemlerine şahit olduk. Danimarka bu eylemlerin toplumsal huzurluk ve güvensizliğe yol açması riskine karşılık bir kanunu çıkardı. Danimarka meclisinde çoğunluğun oyuyla kabul edilen kanuna göre, ülkede Kur’ân-ı Kerîm ve diğer kutsal kitapların yakılması, bu kitaplara saldırılar ve dinî değerleri hedef alan uygunsuz davranışlar yasaklanacak. Müslümanlara yönelik ırkçılık, ayrımcılık ve saldırıların git gide arttığı şu günlerde atılan adımı çok değerli buluyoruz. Kararın alınması noktasında yoğun çaba sarfeden teşkilatımızın da üyesi bulunduğu DMU kurumunu tebrik ediyor, kararın diğer ülkeler için de emsal olmasını temenni ediyoruz.

Gündem | 8 Aralık 2023 Danimarka, Kur’an-ı Kerim Yakılmasını Yasakladı 8 Aralık 2023

Öte yandan, Kadınlar Teşkilatımız 20. Kur’ân-ı Kerim Tilavet Yarışması’nı büyük bir coşkuyla binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirirken, Kur’an saldırılarına en güzel cevap olarak 20 binden fazla Kur’ân-ı Kerîm’in hatimini yaptı. IGMG Hac-Umre Başkanlığımız uhdesinde 10 bin civarında umreci bu sene Aralık sonunda kutsal topraklarla buluşacak. Böylesine devasa organizasyonları her zaman başarı ile gerçekleştiren her iki birimimizi de tebrik ediyorum. Rabbim tüm umrecilerin umresini mebrur eylesin.

Pin It on Pinterest

Paylaş