Almanya’da Müslüman Anne ve Oğluna Saldırı

Almanya’da Müslüman Anne ve Oğluna Saldırı

Almanya’nın başkenti Berlin’de kimliği belirlenemeyen saldırgan, Müslüman anne ve oğluna saldırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Almanya’da ırkçı saldırılar bitmek bilmiyor. Son olarak başkent Berlin’de bir saldırgan, Müslüman bir kadın ve yanında bulunan 23 yaşındaki oğluna saldırdı. Tren garında gerçekleşen olayda saldırganın saldırıp ırkçı hakaretlerde bulunduğu aktarıldı. Olayda 23 yaşında Müslüman genç yaralandı.

Önce gence sonra anneye saldırdı

Mevcut bilgilere göre, kimliği belirlenemeyen saldırganın, öncelikle 23 yaşındaki genci boğazından tutup, yere savurmaya çalıştığı öğrenildi. Daha sonra ise gencin kafasını direğe defalarca vurduğu aktarıldı. Ardından, 59 yaşındaki başörtülü kadına saldırmaya çalıştığı aktarılan saldırganın, gencin araya girmesiyle olay yerinden hızla kaçtığı belirtildi.

Polis: “Kesinlikle ırkçı motivasyonlu saldırı”

Federal Polis, olayla ilgili güvenlik kameralarının video kayıtlarına el koyarken, tehlikeli yaralama ve tehdit suçlarından soruşturma başlattı. Polis, saldırganın kesinlikle ırkçı bir motivasyonla hareket ettiğini söyledi.

Berlin’de saldırılar hız kesmiyor

Berlin’deki ırkçı saldırılar son dönemlerde hız kesmiyor. Geçtiğimiz hafta bir saldırgan, 32 yaşındaki bir adamı ırkçı hakaretler ederek bıçaklı saldırıda bulunmuştu. Ağustos ayında da yine Berlin’de 29 yaşındaki Müslüman bir adamın, yine ırkçı olması muhtemel nedenlerle iki kişi tarafından saldırıya uğradığı bildirilmişti.(bb)