Rhein-Neckar-Saar Bölgesinde Müslüman Kadınlardan ‘Sen de Değiştirebilirsin’ Çağrısı

IGMG Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Kadınlar Teşkilatı, ayrımcılık ve saldırılara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bölgedeki kentlerde “Sen de değiştirebilirsin” aksiyonu gerçekleştirdi.

Mehmet Çalay

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı, başörtülü Müslüman kadınların karşılaştığı ayrımcılık, hakaret ve saldırılara dikkat çekmek için ‘Sen de Değiştirebilirsin’ aksiyonu yaptı.

Walldorf, Mannheim, Östringen, Mainz, Frankenthal, Viernheim, Worms kentlerinde Müslüman kadınlar, ‘Sen de Değiştirebilirsin’ aksiyonu ile kentlerin merkezi yerlerinde stand açarak Müslüman kadınlara karşı yapılan ayrımcılık ve hakaretlere dikkat çekti.

Tek Tek Kişiler Tepki Gösterirse Ayrımcılık Kalkar

Ayrımcılık ve saldırıların, kişilerin tek tek tepki göstermesiyle ortadan kaldırılabileceğine dikkat çekilen aksiyona büyük ilgi oldu.

“Sen de değiştirebilirsin” temasıyla yapılan farkındalık çağrısında, toplumsal alanda yaşanılan problemlerin karşılıklı tanışma ve anlayışla çözümlenebileceğine dikkat çeken Müslüman kadınlar, kendilerine sorulan çeşitli soruları da cevapladı.

Worms ve Frankenthal Büyükşehir Belediye Başkanları da katıldı

Worms ve Frankenthal kentlerindeki “Sen de değiştirebilirsin” etkinliğine büyükşehir belediye başkanları da katıldı. Worms Büyükşehir Belediye Başkanı Adolf Kessel ile Frankenthal Büyükşehir Belediye Başkanı Nicolas Meyer etkinliği tebrik etti. IGMG Frankenthal Dışilişkiler Sorumlusu ve Uyum Meclisi Üyesi Mehmet Çalay aksiyon ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Rhein-Neckar-Saar Bölge Kadınlar Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanı Selma Emekçi bölgedeki kentlerde açılan standları tek tek gezerek bilgi aldı. Emekçi, ilginin büyük olmasının sevindirici olduğunu, bununla birlikte ayrımcılığa karşı farkındalık çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğinin tespit edildiğini bildirdi.