Evliya Çelebi Dil Kursu Amman’da Yapıldı

Evliya Çelebi Dil Kursu Amman’da Yapıldı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Üniversiteliler Birimi sorumluluğunda yürütülen Evliya Çelebi Dil Kursu 6 Ağustos ila 3 Eylül tarihleri arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlendi.

RIDVAN BAYRAM

Pandemi nedeniyle bir süredir düzenlenemeyen Evliya Çelebi Dil Kursları, geçtiğimiz dönem İstanbul’da tamamen Arap dilbilimcilerden oluşan eğitim kadrosuyla Arapça dil kursu ile başlamıştı.

İKİSİ BİR ARADA: HEM EĞİTİM HEM KÜLTÜR GEZİSİ

Bu dönem ise IGMG Gençlik Üniversiteliler Başkanlığı Evliya Çelebi Dil Kursları kapsamında 6 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da farklı seviyelerden 16 öğrenci için bir Arapça kursu organize etti. Kendileri için daha önce ayarlanan yurt ve dairelerde kalan öğrenciler, dil eğitimlerini uzman hocalar eşliğinde tamamladı. 4 hafta süren dil kursunun yanı sıra Kudüs, Petra, Ashab-ı Kehf gibi yerleri de ziyaret eden öğrenciler unutulmaz tecrübeler edindiler. 

Mezuniyet günü sertifikalarını dil kursu yetkililerinin elinden alan katılımcılar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

KURS TARİHLERİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİLEBİLİR

IGMG Üniversiteliler Evliya Çelebi Dil Kurslarının Sorumlusu Furkan Çakmaktepe, önümüzdeki dönemde de farklı ülkelerde dil kursları düzenlemek için hazırlıklara başladıklarını ve ilgi duyanların bilgi edinmek için sosyal medyada “IGMG Students” hesaplarını takip etmelerinin yeterli olacağını dile getirdi.