Almanya’da Elektrikli Araç Primi İlk Günden Tükendi

Almanya’da Elektrikli Araç Primi İlk Günden Tükendi

Almanya’da elektrikli araçlar için başlatılan ve 300 milyon bütçe ayrılan teşvik primi için yapılan 33 bin başvuru sonrası ilk günden tükendi.

Almanya’da Alman Kalkınma Bankası (KfW) tarafından başlatılan “Elektrikli Araçlar için Güneş Enerjisi” programı, başladığı gün sona erdi. KfW, söz konusu teşvik primi noktasında 2023 yılı için tüm finansmanın daha ilk günden tükendiğini duyurdu. KfW’nin web sitesinde teşvik programının durdurulmasıyla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Elektrikli araçlar için başlatılan teşvik primi programı çok yoğun bir rağbet gördü ve teşvik kaynakları ilk günden tükendi. Lütfen artık başvuru yapmayınız.”

24 saatte yaklaşık 33 bin başvuru

Alman Tagesschau sitesinin haberine göre sadece 24 saatten biraz daha fazla bir süre içinde toplamda yaklaşık 33 bin başvurunun onaylandığı belirtildi. 2023 yılı için Federal Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanan 300 milyon Euro’nun tükendiği ifade edildi.

yeni başvuru dönemi gelecek yıl başlayabilir

Söz konusu prim için Federal Ulaştırma Bakanlığı toplam 500 milyon bğtçe ayırdı. Geriye kalan 200 milyon Euro’nun gelecek yıl tekrardan sunulması bekleniyor. Bununla ilgili yeni başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı.(bb)