Hessen İslam Şurası İftarında Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi

Frankfurt yakınlarında düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 400 kişi katıldı. İftar yemeğine Hessen Eyaleti Çalışma, Entegrasyon, Gençlik ve Sosyal İşler Bakanı Heike Hofmann, T.C. Frankfurt Konsolosu Fatih Şahin ve Protestan kilisesinden Başrahip Dr. Volker Jung da katılanlar arasındaydı.

İskender Güngör

Hessen İslam Şurası ve Almanya İslam Konseyi (İslamrat) tarafından Frankfurt yakınlarında Kelsterbach congresium’da düzenlenen iftar yemeği, farklı inanç ve kültürlerden insanları bir araya getirdi. Yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Farklı İnançlardan Misafirler Bir Araya Geldi

Farklı inanç ve kültürlerden misafirlerin bir araya geldiği iftar yemeğinde, hoşgörü ve kardeşlik atmosferi hakimdi. Katılımcılar, Ramazan ayının manevi iklimini birlikte yaşarken, farklı kültürleri de tanıma fırsatı buldular.

Barış ve Huzur Dilekleri

Iftar yemeğinde konuşan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz, barış ve huzur için dua etti. Kaçmaz, “Oruçlu ile Allah arasında perde yoktur. Ya Rabbi yeryüzünü ateşe vererek dünyayı cehenneme çevirenlere fırsat verme.” dedi.

Dinler Arası Diyaloğa Vurgu

Hessen Eyaleti Çalışma, Entegrasyon, Gençlik ve Sosyal İşler Bakanı Heike Hofmann, dinler arası diyalog ve hoşgörünün önemini vurguladı. Hofmann, “Dinler arası diyalog ve topluluk güçlendirilmesi kalbime çok yakın.” dedi.

[post-refarans id=”21684″ taraf=”sol”]

Ramazan’ın Önemi ve Birlik Mesajı

T.C. Frankfurt Konsolosu Fatih Şahin, Ramazan ayının önemini ve birlik ve beraberlik mesajını dile getirdi. Şahin, “Ramazan, hem bir araya gelme hem de diğer kültürlere hoşgörü ile yaklaşma ayıdır.” dedi.

Toplumsal Bütünleşme ve Dayanışma

Rahib Dr. Volker Jung, toplumsal bütünleşme ve dayanışmanın önemini vurguladı. Jung, “Toplumsal bütünleşmemizin, yardımlaşmamızın ve dayanışmamızın önemli olduğunu, demokrasimizi birlikte yaşamamızın ve bu toplumda bizi ve birbirimize yönelten her şeyi paylaşmak anlamına geldiğini çok önemsiyorum.” diye konuştu.

Grossgerau’da Hoşgörü Ortamı

Groß-Gerau Bölge Kaymakamı Thomas Will, Grossgerau’da farklı kültürlerin bir arada yaşadığına ve hoşgörü ortamına dikkat çekti. Will, “Grossgerau insancıl bir çevredir, kültürel olarak çok çeşitli ve ayrımcılığa hep birlikte karşı çıkıyoruz, herkese karşı her türlü aşırılık, her türlü ırkçılığa karşı durma konusunda bizimle çok aktifler.” dedi.

İnsanlık Krizine Dikkat Çekti

IGMG Genel Başkan Danışmanı Muhammed Turhan, günümüzdeki insanlık krizine dikkat çekti. Turhan, “İnsanlık bugün sınıfta kaldı. İnsan hakları, çocuk hakları, kadın hakları hepsi rafa kalktı.” diye konuştu.

İftar yemeğine çok sayıda iş insanı, sanatçı, sporcu, STK temsilcisi ve dini cemaat mensubu da katıldı.