Gündem

Tren Yolcularına Müjde: Grev Tehlikesi Azaldı, Anlaşma Yakın

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ve Alman Lokomotif Sürücüleri Sendikası (GDL) masaya oturdu, anlaşma yakın.
18 Mart 2024

Tren yolcuları için müjdeli haber geldi. Deutsche Bahn ve GDL arasında süren ve birçok greve yol açan tarif görüşmelerinde yeniden uzlaşma umudu doğdu. Her iki taraf da bu hafta bir anlaşmaya varabileceklerine dair iyimserliklerini dile getirdi. Anlaşma sağlanana kadar GDL’nin grev yapmayacağı da açıklandı.

Yoğun Görüşmeler, Gizli Anlaşma

Geçtiğimiz Şubat ayında da haftalarca süren görüşmelerde uzlaşma sağlayamayan taraflar, bu sefer sessiz sedasız bir şekilde masaya döndüler. Görüşmelerin içeriği ve şu ana kadar varılan mutabakatlar gizli tutuluyor. Görüşmelerin “yoğun ve yapıcı” olduğu belirtilirken, her iki taraf da sessizliğini koruyor.

Toplum | 22 Ocak 2024 Almanya’da Makinistlerden 6 Günlük Grev Kararı: Bütün Trenler Duracak  22 Ocak 2024

Paskalya Tatilinde Grev Tehlikesi Yok!

Anlaşma sağlanması, yaklaşan Paskalya tatili öncesi seyahat etmeyi planlayanlar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Bazı eyaletlerde Osterferien (Paskalya tatili) Pazartesi günü başlıyor. Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, hava ve demiryolu sektöründeki sendikalara Paskalya barışını koruma çağrısında bulundu.

35 Saatlik Çalışma Tartışması Devam Ediyor

Görüşmelerde ana çekişme noktası GDL’nin talep ettiği 35 saatlik çalışma haftası. Deutsche Bahn, 38 saatlik çalışma süresini 2028’e kadar kademeli olarak 36 saate düşürmeyi kabul etti. GDL ise 35 saatlik çalışma haftası ve maaşlarda artış talep ediyor. GDL’nin diğer demiryolu şirketleriyle yaptığı anlaşmalarda da 35 saatlik çalışma haftası yer alıyor.

Anlaşmaya Varılabilir mi?

Her iki taraf da bu hafta bir anlaşmaya varabileceklerini umut ediyor. GDL Başkanı Claus Weselsky, Deutsche Bahn’ın da diğer demiryolu şirketleri gibi 35 saatlik çalışma haftasını kabul etmesini istiyor. Anlaşma sağlanamazsa, grev tehdidi tekrar gündeme gelebilir.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş