Avrupa’da 821 Mafya Çetesi İşbaşında

Europol, Avrupa mafya çeteleri raporunu açıkladı. Avrupa’da en az 821 mafya çetesi bulunuyor ve bu çeteler için 25 bin kişi çalışıyor.

Avrupa Birliği Emniyet Genel Müdürlüğü Europol, Avrupa suç ağları ve mafya çeteleri raporunu açıkladı.

AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Europol Genel Direktörü Catherine De Bolle ve Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden tarafından Brüksel’de açıklanan Avrupa’nın en tehlikeli suç örgütleri raporuna göre, Avrupa Birliği içerisinde, farklı ülkelere mensup 821 mafya çetesi bulunuyor.

Çete Üyeleri 112 Ayrı Ülke Vatandaşlığına Sahip

Rapora göre, 821 mayfa çetesi için aktif çalışan 25 bin kişi var. Bu 25 bin kişinin 112 ayrı ülkenin vatandaşı olduğu tespit edildi. Çok az sayıda mafya grubu sadece aynı ülke vatandaşlarından oluşurken, hepsi de uluslararası bir çete olarak çalışıyor.

Mafya En Çok Uyuşturucu İşinde

Mafya örgütlenmesinin yaklaşık yarısı çoğunlukla kokain, sentetik uyuşturucu ve esrar olmak üzere uyuşturucu kaçakçılığıyla uğraşırken çetelerin yaklaşık üçte ikisi şiddet kullanıyor.

Mafya çeteleri uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra yolsuzluk dolandırıcılık da yapıyor. Diğer suçlar arasında soygun, hırsızlık ve insan kaçakçılığı öne çıkıyor.

Mafya Çeteleri Uluslararası Çalışıyor

Europol Genel Direktörü Catherine de Bolle, mafya çetelerinin üçte birinin uzun süreden beri faaliyet gösterdiğini ve on yılı aşkın bir süredir aktif olduğunu, bu çetelerin hepsinin ulusal sınırların ötesinde aktif olduğunu açıkladı.