Fransa’da Camiye Irkçı Saldırı: İslam Karşıtı Yazılar Yazıldı

Fransa’da Camiye Irkçı Saldırı: İslam Karşıtı Yazılar Yazıldı

Fransa’da camilere yönelik ırkçı saldırılar artarak devam ediyor. Lyon’da bir caminin duvarlarına hakaret içeren İslam karşıtı ifadeler yazıldı.

Avrupa’nın en çok Müslüman nüfusu barındıran ülkesi olan Fransa’da bir camiye ırkçı saldırı düzenlendi. BFMTV’nin haberine göre, Lyon’un en eski camisi olan Croix-Rousse Mahallesi’ndeki Koba Camisi ırkçı saldırıya uğradı.

İslam karşıtı ifadeler yazıldı

Caminin duvarlarına hakaret içeren İslam karşıtı ifadeler yazıldı. Fransa İslam Konseyi (CFCM) X hesabından yaptığı paylaşımda, camiye yapılan ırkçı saldırıyı “en şiddetli” şekilde kınadı. Cami cemaati ve yöneticileri ile dayanışma mesajı veren CFCM, Fransa’daki tüm camilerden benzeri “nefret saldırılarına” karşı ihtiyatlı olmasını istedi.

Camilere yönelik saldırılar arttı

Geçtiğimiz aylarda Fransa’da camilere ırkçı saldırılar yapıldı. Ülkenin kuzeyinde Manş valiliğine bağlı Cherbourg-en-Cotentin kentinde bir caminin giriş kapısına av tüfeğiyle ateş açıldı. Mayıs ayında ülkenin kuzeyindeki Cherbourg-en-Cotentin kentinde bir caminin önündeki 9 araç ateşe verildi. Finistere vilayetine bağlı Saint-Martin-des-Champs kasabasındaki camiye sabah namazı sırasında kundaklama girişiminde bulunuldu.

Cami kapısına yaban domuzu asıldı

Yine Fransa’nın Oise vilayetine bağlı Beauvais kentinde Hamza Camii’nin duvarına ırkçı yazılar yazıldı. Essonne vilayetine bağlı Vigneux-sur-Seine kentindeki bir caminin kapısına ölü yabani domuz asıldı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ibadethanelerde güvenliğin artırılması için talimat verdiğini söyledi. Fransa’da muhalefette bulunan Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Thomas Portes, camilere yönelik saldırıları önlemek için “eylem” çağrısı yaptı.(aa,c)