Almanya’nın “İslamist Raddikalleşme İle Mücadele”si

Almanya’nın “İslamist Raddikalleşme İle Mücadele”si

Vay be… İfadeye bak. Hem de Almanya Federal İçişleri Bakanlığının resmî ifadesi: “İslamist Raddikalleşme İle Mücadele.”

Bu da ne diye sorabilirsiniz. Ammaa, baksanıza adı üzerinde yazıyor. Yani, federal içişleri bakanlığımızın yeni bir güvenlik programı. Hani Almanya’da Afganlı, Suriyeli ama hepsi de “Müslüman” görünümlü katiller ellerine bıçak alıp sokak ortasında insanlara saldırıp katletmeye başladılar ya. Bakanlığımız, bu tür vahşete karşı bizi korumak üzere yaptığı güvenlik programına bu adı vermiş. Kuzey Ren Vestfalya’da olduğu gibi bıçakları yasaklamanın bir anlam ifade etmediği anlaşıldı ki şimdi, “İslamist Radikalleşme”yi önleyecekler.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamadan anlıyoruz ki, Bakanlığımız oturup düşündü, kafa yordu, uzmanları toplayıp hadi bakalım mücadeleye diye işe başladı.

“İslamist Raddikalleşme İle Mücadele” sayesinde bakanlık, hayatımızı emniyet altına alacak, aynen Solingen’de olduğu gibi, “İslamist gibi yaşamadığı hâlde, meselâ Ramazan’da oruç tutmayıp açıktan yemek yediği ve sigara içtiği hâlde, İslamist eylemler” yapan, eline bıçağı alıp caddelerimizde dolaşan masum insanların karınlarını deşecek kadar vahşileşen, “radikalleşmiş İslamistler”e karşı bizi koruyacak.

Tebrik ediyoruz. İnşaallah, vallahi, billahi başarılı olmaları için dua ediyoruz. Çünkü, bu tür eylemleri vahşice gerçekleştiren her caninin hesabını biz vermek zorunda kalıyoruz.

Lakin başarılı olup olmayacakları konusunda şüphelerimiz var.

Her şeyden önce “İslamist Raddikalleşme İle Mücadele” deseler de aslında ne ile mücadele edeceklerini bilmediklerini söyleme cesaretini gösterebilirim.

Şimdiden ilan ediyorum. Hiçbir şey ile mücadele edilmeyecek ve başarılı da olamayacaklar. Ama suçu, “legalist”, yani, yasalara uyan, yasaların izin vermediği yöne sapmayan, yine de, radikal, fundamentalist, extremist gibi saçma sapan sıfatlarla toplum dışına itilip suçlu olmadığı hâlde tüm suçların üzerlerine yıkıldığı organize olmuş yapılanmalara yükleyecekler.

Yok böyle olacağına dair yemin etmeyeceğim. Yemine gerek kalmayacak. İşte bu yüzden sonucu şimdiden belli olacak bir programın başarılı olma imkanı olmayacak. Zira programın başarısız olacağına dair ipuçlarını doğrudan içişleri bakanlığı veriyor zaten. Ne diyor? “İslamist Raddikalleşme”, “legalist” Müslüman toplum dışında internet üzerinden gerçekleşiyor.

Yani!?

Yanisi şu: Bu alanda çalışmış “bilim insanları” sivil toplum ve devlet ile beraber çalışacak “İslamist Raddikalleşme” önlenecek. Fakat, bu alanda uzmanlaşmış “bilim insanları”nın bir kısmının sicili ortada. Bulunduğu hiçbir komisyonda “alkış almaktan, aferin, sen ne iyi bi adamsın” övgülerinden başka hiçbir başarısı yok ortada.

Yani, baştan belli, sonuç olarak bu yani başarılı olacaklarından şüphe var manasına geliyor. İnşaallah yanılırım.