“Arakanlı Müslümanlar, Karanlık Tünelin Ardından Işığı Gördü”

“Arakanlı  Müslümanlar,  Karanlık  Tünelin  Ardından  Işığı Gördü”

Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı Arakanlı Müslümanlara umut oldu.

Yeni Delhi’nin güneydoğusundaki Kalindi Kunj bölgesindeki kampta yaşayan Arakanlı Müslümanlar, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kampta yaşayan Arakanlı Müslümanların gençlik lideri Ali Johar, yaptığı açıklamada, kararın, önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu, tüm topluluğun beklediği bir şeydi.” dedi. Arakanlı Müslümanların, uzun bir karanlık tünelin ardından ışığı gördüğünü belirten Johar, “Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı Hindistan’da yaşayan 40 bin Arakanlı Müslüman’a umut oldu.” diye konuştu. Kampta yaşayan ve soyadı açıklanmayan Şakir ise Gambiya’ya kendileri için sesini yükselttiğinden ötürü teşekkür ederek, “Umarım bu durum düzelir.” ifadesini kullandı.

UAD, GEREKLİ TEDBİRLER ALINSIN DEMİŞTİ

UAD, Gambiya’nın açtığı davada verdiği kararla Myanmar’ın Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırımın engellenmesi için gerekli tedbirleri almasına, bununla ilgili raporu da 4 ay içinde sunmasına hükmetmişti. Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan UAD, Gambiya’nın İslam İşbirliği Teşkilatı adına, Arakanlı Müslümanlara yapılan soykırım nedeniyle Myanmar’a karşı açtığı ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiği davada, Arakanlı Müslümanların “gerçek ve acil tehdit altında olduğuna” karar vermişti.