Dizel Yasağına Uymayan 15 Bin Sürücüye Ceza Yağdı

Dizel Yasağına Uymayan 15 Bin Sürücüye Ceza Yağdı

Almanya’nın dört kentinde yaklaşık iki senedir devam eden dizel yasağına uymayan 15 bine sürücüye toplam 1.6 milyon avro para cezası kesildi.

Almanya’da başta Hamburg olmak üzere, Darmstad, Berlin ve Stuttgart kentlerinde 2018 yılından itibaren Euro 4 motorlu dizel araçlara kısıtlama getirilmişti. Uygulamanın yürürlüğe girmesinin ardından geçen yaklaşık iki yıllık sürede yasağa yaklaşık 15 bin sürücü uymadı.

Devlet, yasağa uymayan sürücelere toplam 1.6 milyon Euro para cezası kesti.

Sezalar 4 şehirde kesildi

Stuttgart ve Darmstadt’ta yasaklı bölgeye giren dizel motorlu araç sürücülerine 80 avro kural ihlali cezası ile birlikte 28 avro 50 sent (Cent) de işlem cezası kesiliyor. Böylece ihlalin maliyeti sürücü için 108 avro 50 senti buluyor. Berlin ve Hamburg’da para cezasının miktarı aracın tipine göre değişiyor. Berlin’de otomobiller için 20, otobüsler için 25 ve kamyonlar için de 75 avro ceza kesilirken, Hamburg’da aynı kural hatasının bedeli otomobil sürücüleri için 25, kamyon sürücüleri için ise 75 avro olarak uygulanıyor.

Euro 4 motorlu dizel araçlarına getirilen yasak, iklim koruması çerçevesinde havadaki nitrik asit oranını düşürme hedefiyle başlatılmıştı.

Benzer Haberler