Tatil İçin Gittiği İspanya’da Vefat Eden Türk Gencin Cenazesi Ailesine Verilmedi

Tatil İçin Gittiği İspanya’da Vefat Eden Türk Gencin Cenazesi Ailesine Verilmedi

Aziz Can Tokaker, tatil için gittiği İspanya’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti. Koronavirüs salgını nedeniyle ailesine verilmeyen cenaze İspanya’da defnedildi.

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde yaşayan üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Aziz Can Tokaker İspanya’da yaşayan lise arkadaşının daveti üzerine 27 Şubat’ta Lloret de Mar şehrine gitti. Talihsiz genç, burada kullandığı aracın uçuruma yuvarlanması üzerine feci şekilde can verdi. Otomobille birlikte cesedi de yanan Tokaker tanınmaz hale geldi.

Bunun üzerine DNA ile klimliğinin belirlenmesi için önce önce abisi Uğur Tokaker’den numune alındı. DNA uyuşmayınca kazadan iki hafta sonra da annesinden numune istendi. Bunun üzerine gözü yaşlı anne de numune vermek için İspanya’ya gitti. Çıkan sonuçtan Aziz Can Tokaker’in kimliği tespit edildi. Ancak cenazeyi Almanya’ya götürmek isteyen aileye İspanya’da koronavirüs nedeniyle Olağan Üstü Hal ilan edilip sınırların kapatılması nedeniyle izin verilmedi.

Almanya ya da Türkiye’ye Defnedilsin

Deutsche Welle’de yer alan habere göre abi Tokaker, “Ülkede salgın nedeniyle çok fazla ölüm olunca hükümet morgların boşaltılması talimatını verdi. Ve kardeşimin cenazesi orada bir mezara defnedildi. Sınırlar kapalı olduğu için biz gidemedik. Defin sırasında sadece Türk konsolosluğundan yetkililer oradaydı.” ifadelerini kullandı. Uğur Tokarer, tek isteklerinin kardeşinin mezarının ya Almanya ya da aile büyüklerinin yattığı Adana’ya defnedilmesi olduğunu belirterek yardım istedi. Ayrıca talihsiz gencin cenazesinin Almanya’ya defnedilmesi için internette de imza kampanyası başlatıldı.(c)