Yazarlar

Ramazana Hazır mıyız?

Bu günlerde kendimize sormamız gereken ilk sorulardan biri de “Ramazana hazır mıyım?”olmalıdır.
17 Nisan 2020

Ramazana hazır mıyız? Müslümanlar olarak şu günlerde farklı bir heyecanın içerisindeyiz. İnananlar için pek çok müjdeleri barındıran bizler için müstesna bir değeri olan ramazan-ı şerife sayılı günler kaldı. Cenâb-ı Hak bu dönemi çok iyi idrak ederek, kendimize çeki düzen vermemiz, muhasebemizi yapıp cennetine mazhar olabilmemiz için bize eşsiz bir fırsat sunuyor.

Bu günlerde kendimize sormamız gereken ilk sorulardan biri de “Ramazana hazır mıyım?” olmalıdır. Rabbim hepimize bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeyi nasip eylesin. Bu özel dönemi bu yıl her zamankinden farklı yaşayacağız; camilerimizde cemaatimizle teravih namazlarımız olmayacak, toplu iftarlar olmayacak, ailelerimizle, eş, dost, akraba ve komşularımızla kalabalık iftar sofralarımızda bir araya gelemeyeceğiz. Bununla birlikte evlerimizde ramazanı en güzel şekilde geçirebilmemiz için ramazan boyunca 8-9 saatlik Camia TV yayınları ile sizlerle birlikte olacağız. Camia TV ramazan ayı için hazırlanan özel yayını ile çocuktan, aileye, haberden, mukabeleden, iftar programlarına kadar çeşitli alanlarda konu ve konuklarıyla evlerimize konuk olacak.

Komşuya El Uzat, İyi ki Varsınız

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronoavirüs (sars-cov-2) salgını ile mücadelede herkese görev düşüyor. Bunun bilinci ile hareket eden teşkilatımız çeşitli aksiyonlar başlattı. Bir süredir alışverişe çıkamayan yaşlı ve yardıma muhtaç insanların alışveriş ihtiyaçlarının giderilmesi için “Komşuya el uzat” çalışması yürütülüyor. “İyi ki Varsınız” aksiyonu ile hastaneler, sağlık çalışanları ve topluma hizmet sunan diğer kuruluşlar ziyaret edilerek sunulan hizmetten dolayı teşekkür ediliyor. Öte yandan pek çok yerde maskelere olan talep ve ihtiyacın yeterli derecede karşılanamaması söz konusu. Bu çerçevede “Maske Dikelim Destek Olalım” sloganı ile sağlık personeli vb. görevliler ve ihtiyacı olanlar için maske dikerek toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığımız yeni bir aksiyonu da başlattık.

Camine sahip çık

Bizlerin yetişmesine vesile olan camilerimize şimdi bizim sahip çıkmamız lazım. “Şimdi imar zamanı” diyerek “Camine sahip çık aksiyonu”na destek olup camilerimize sahip çıkalım. Hasene International derneği 2020 Kumanya Kampanyası’nda tüm zor şartlara rağmen 110 bin 613 kumanya bağışı topladı ve bu kumanyalar mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahipleriyle buluşacak. Pek çok hayra öncülük eden Zekât Fitre Kampanyası’na da desteklerinizi esirgemeyeceğinize inanıyoruz.

Allah şimdiden kabul eylesin.

Pin It on Pinterest

Paylaş