Yazarlar

Almanya’da Camilerimize Kavuşuyoruz

Her yıldan, alışageldiğimizden farklı bir ramazan dönemi geçiriyoruz bu sene. Dünyayı saran kovid-19 hastalığı hepimizin hayatını bir şekilde etkiledi. 13 Mart’ta camilerimizde son cumalar kılınmıştı ve salgın nedeniyle o günden bugüne maalesef camilerimiz ibadete kapalı. Camilerin kademeli olarak açılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Almanya’da Başbakan ve eyalet başbakanları toplantısından ibadethanelerde, belirli sosyal mesafe ve hijyen […]
08 Mayıs 2020

Her yıldan, alışageldiğimizden farklı bir ramazan dönemi geçiriyoruz bu sene. Dünyayı saran kovid-19 hastalığı hepimizin hayatını bir şekilde etkiledi. 13 Mart’ta camilerimizde son cumalar kılınmıştı ve salgın nedeniyle o günden bugüne maalesef camilerimiz ibadete
kapalı.

Camilerin kademeli olarak açılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Almanya’da Başbakan ve eyalet başbakanları toplantısından ibadethanelerde, belirli sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması hâlinde dinî faaliyetlerin yapılabileceği yönünde bir karar çıktı.
Söz konusu kurallar ve alınacak tedbirlere ilgili olarak IGMG Almanya bölge ve camilerimizin idarecilerine gerekli bilgilendirmelerimizi yaptık ve inşallah 9 Mayıs itibarıyla camilerimize yeniden kavuşacağız.

Elbette ki Almanya’da yaşayan Müslümanlar olarak camilerimize yeniden kavuşabilecek olmamız bizleri ziyadesiyle heyecanlandırmaktadır. Ancak sükûnetle hareket ederek, tüm koşulların yerine getirilmesine azami dikkat edilmesi gerektiğini yeniden hatırlatmak isterim. İnsan hayatı ve sağlığı bizler için her şeyin üstündedir ve inşallah hep birlikte alınacak önlemlere riayet ederek bu zor zamanların üstesinden geleceğiz.

Müslümanlardan anlamlı destek

Bizler Avrupa’da yaşayan Müslümanlar olarak göç sürecinin ilk gününden beri geldiğimiz topraklara katkıda bulunmaya, toplumla dayanışma içinde olmaya özen gösterdik. Artık kalıcı olduğumuz bu topraklarda toplumsal dayanışmayı güçlendirecek çalışmaların içinde bulunduk, bu çalışmalara öncülük ettik. Bu minvaldeki çalışmalardan biri olan ve Müslüman kadınlar tarafından sürdürülen “Maske dikelim, destek olalım” aksiyonu kapsamında şimdiye dek 14 bin maske siparişi verildi ve bunların büyük bir kısmı dikilerek ilgililere teslim edildi. Müslüman kadınlar tarafından dikilen maskeler koronavirüsle toplumsal mücadeleye destek amacıyla sağlık kuruluşları başta olmak üzere, yaşlı bakım evleri gibi pek çok kuruma hiçbir karşılık beklemeden ulaştırıldı. Emeği geçen tüm kadınları kutlarım.

Bu zor süreçte CamiaTV’miz de ramazan boyunca günlük 8-9 saatlik yayınıyla hepimizin yoldaşı oldu. Canlı yayınlarıyla, mukabele ile bizleri yalnız bırakmayan tüm hocalarımızı ve ekibi tebrik ederim.

Zekâtlarımızı verelim

İçinde bulunduğumuz bu güzel dönem mali ibadetlerimizin de ifası için eşsiz bir fırsat. Zekât gibi toplumların inşası ve ihyası için çok önem taşıyan İslam’ın şartlarından biri olan bu ibadeti de geciktirmeden yerine getirelim. Bayram- da bizlerin yardımına muhtaç olanlara
çifte bayram yaşatalım.

Pin It on Pinterest

Paylaş