Hollanda’da Ayetlerle Teşekkür

Kuzey Hollanda Bölgesi, korona salgını sürecinde fedakar bir şekilde hizmet veren sağlık personeli ile toplumsal dayanışma gösteren tüm vatandaşlara afişlerle teşekkür etti.

Yusuf Çiçek

Kuzey Hollanda Millî Görüş Gençlik Teşkilatı, hazırladığı afişlerle korona virüs (Sars-CoV-2) salgını sürecinde çalışanlara  moral ve motivasyon kaynağı oldu. Gençler afişlerle fedakarca çalışan sağlık personeli ile, bu süreçte toplumsal dayanışma gösteren, birbirlerine yardımcı olan tüm ülke vatandaşlarına teşekkür etti.
Teşekkürlerini afişlerle yapan Kuzey Hollanda Millî Görüş Gençlik Teşkilatı bu afişleri otobüs duraklarındaki reklam panolarına astı.

“Her zorlukla bir kolaylık vardır!”

Ülkenin başkenti Amsterdam başta olmak üzere ülke genelinde 45’e yakın otobüs ve tramvay durağındaki reklam panolarına asılan afişlerde ayrıca, çeşitli ayetlerden nakiller de yer aldı. Kuzey Hollanda Millî Görüş Gençlik Teşkilatı’nın teşekkür afişi, özellikle hastane, klinik ve istasyonlar gibi, insanların yoğun olarak ziyaret etmiş olduğu duraklara asıldı. Teşekkür afişlerini okuyan vatandaşlar da, afişlerle ve yapılan çalışma ile alakalı olarak olumlu  düşüncelerini ifade ettiler.

Afişlerde Mâide suresinin “Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” ayetinin yanı sıra, İnşirâh suresinin “Evet, doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık vardır.” ayetinin Hollandaca meali de yer aldı.