Toplum

Türk Hava Yolları Avrupa Uçuşlarını Başlatıyor

Koronavirüs salgını sebebiyle uçuşlarını durduran Türk Hava Yolları, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dış ülke uçuşlarını planladı.
06 Mayıs 2020

Türk Hava Yolları (THY) salgın sebebiyle durdurduğu Avrupa uçuşlarına haziran ayından itibaren başlayacak.

THY, haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayan bir uçuş planlaması yaptı. Bu plana göre, haziran ayında 19 ülkeye 22 noktada haftalık 75 frekans uçuş yapılacak.

Planlamaya göre Asya ve Ortadoğu’ya da uçuşlar yapılacak.

ALMANYA ÖNCELİKLİ AVRUPA UÇUŞLARI

Yeni uçuş planına göre THY en çok Almanya’ya uçuş yapacak. Almanya uçuşları ise Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih ile sınırlı olacak.

Avrupa’da yapılacak olan öteki uçuşlar ise şu şekilde olacak:

Danimarka’da Kopenhag, İsveç’te Stockholm, Norveç’te Oslo, Avusturya’da Viyana, Hollanda’da Amsterdam, Belçika’da Brüksel.

İç hat uçuşlarını haziranda başlatmayı amaçlayan THY, dış hat uçuşlarını ise kademeli olarak düzenleyecek.

THY’nin uçuş planına göre şu ülkelere de uçuşlar yapılacak:

Kanada’da Toronto, Kazakistan’da Almatı, Afganistan’da Kabil, Japonya’da Tokyo, Çin’de Şanghay, Güney Kore’de Seul, Singapur, Beyaz Rusya’da Minsk, Gürcistan’da Tiflis, Lübnan’da Beyrut, Kuveyt ve İsrail’de Tel-Aviv.

UÇUŞLAR TEMMUZ ve AĞUSTOS”TA ARTACAK

THY, temmuz ve ağustosta ise uçuşlarını arttırmayı amaçlıyor. THY, temmuzda 74 ülke ve 103 noktada haftalık 572 frekans, ağustosta ise 98 ülke 160 noktada 937 frekans uçuş planlıyor.

UÇUŞLAR İÇİN HAVA FİLTRESİ KULLANILACAK

THY uçakları, hastane seviyesindeki hijyen sağlayan HEPA (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) filtreleri uçacak. THY’nın verdiği bilgilere göre bu filtreler havadaki parçacıkların %99,97’sini tutabiliyor. Filtreleme ile her bir saatte uçaktaki hava yenilenebiliyor. (aa/ib)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş