Toplum

Berlin Aziziye Camii Ramazanda Öğrencilerini Unutmadı

Salgın sebebiyle camiye gelemeyen talebelerini ramazan ayında unutmayan Berlin Aziziye Camii, hediyeleri öğrencilerin evlerinde teslim etti.
Hazım Damgacı
07 Mayıs 2020

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Berlin Bölgesi’nde hizmetlerine devam eden Aziziye Camii son iki aydan beri camiye gelemeyen öğrencilerini unutmadı.

Berlin Aziziye Camii, öğrencileri için bir hediye sepeti hazırladı.

Hediye sepetinde, oruç ve ramazan ayında yapılacak ibadetlere dair çeşitli çizelgeler ve dualar yer aldı. Bunlar arasında iftar ve sahur duaları ile 5 vakit namaz, teravih, Kur’ân-ı Kerim okuma ve her güne bir sadaka olmak üzere bir çok aktiviteli bir aylık plan çizelgesi de oldu.

Hasene’nin hazırladığı ramazan imsakiyesi ve oruç açmanın sünnet olduğunu anlatan hadis-i şerifin de yer aldığı hediye sepetinde iftariye olarak da hurma verildi.

Öte yandan, Osmanlıda önemli bir yeri olan diş kirası geleneğini hatırlatan bir hediye daha yer aldı. Diş kirası olarak altın rengi ile kaplı çikolatalar verildi.

Cemiyet, camiye gelemeyen öğrenciler bu süreçte online olarak derslere katılmıştı. Kur’ân-ı Kerim, siyer, ibadet, itikat ve ahlak derslerine katılan öğrencilere bu hediye paketi ile ramazan ayının önemini hatırlatmak ve hissettirmek istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş