Gündem

Avusturya’da Camiler 15 Mayıs’ta Açılıyor!

Avusturya İslam Cemaati, kademeli bir açılışın söz konusu olacağını ve hijyen ile sağlık koruma kurallarına mutlaka uyulacağını bildirdi.
08 Mayıs 2020

Avusturya’daki camiler 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yeniden kapılarını ibadete açacaklar. Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) Başkanı Ümit Vural’ın yaptığı açıklamaya göre, camilerin ibadete açılması için sıkı sağlık koruma tedbirleri uygulanacak.

Bu tedbirler arasında, 2 metrelik sosyal mesafe şartı, camiye gelmek için ön kayıt, camide bulunulan sürede maske takma zorunluluğu, herkesin kendi seccadesini beraberinde getirmesi gibi çeşitli ilave şartlar da bulunuyor.

TERAVİH, CUMA VE BAYRAM NAMAZLARI KILINAMAYACAK

Ayrıca, camiler saat 19.00’dan itibaren kapalı olacağı için, akşam, yatsı ve teravih namazları da kılınmayacak. Cuma namazının da kılınmayacağı Avusturya’da Ramazan bayramının da kılınmayacağı açıklandı.

Vural, belirli özelliklere sahip camilerin açılacağını, Avusturya İslam Cemaati tarafından hazırlanan tedbirler paketinin camilerin açılma emri değil, açılma tavsiyesi olduğunu vurguladı.

Yayınlanan tedbirler paketine göre, Avusturya’da 12 yaşından küçük çocukların ve riziko grupları camilere alınmayacak.

10 METREKAREYE BİR KİŞİ

Cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi gereken Avusturya’da, 2 metre sosyal mesafe kuralına ilaveten, 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verilecek.

Camiye girişte dezenfektan zorunluluğu olduğu gibi, cami yöneticileri her gün sonrasında kapı kolları gibi çok kullanılan alanları da temizlemekle yükümlü olacak.

CAMİDE ABDEST ALINMAYACAK

Camilerde bulunan abdesthaneler kapalı tutulacak. Namaz kılmak için camiye gelenler abdestlerini evlerinde alacaklar. Ayrıca, camilerin tuvaletleri de kapalı tutulacak.

15 günde bir yeni değerlendirilmenin yapılacağı ülkede, Avusturya İslam Cemaati’nin camilerin salgın döneminde açılmasına dair önlemler paketine şu linkten ulaşılabiliyor:

http://www.derislam.at/iggo/quellen/Nachrichten/Leitfaden_2020_1.pdf

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş