AVUSTURYA
Gündem

Derste Tepki Çeken Benzetme: Türkler Vebanın Yanında İstila Olarak Gösterildi

Avusturya’nın Graz kentinde Türkler, “istilalar” konusunun işlendiği bir ders materyalinde veba ve çekirge istilasının yanında bir istila olarak gösterildi.
20 Mayıs 2020

Avusturya’nın en büyük ikinci kenti olan Graz’da Türkler, bir ilkokul ders materyalinde veba ve çekirge istilaları ile eşdeğer tutuldu. İlkokul üçüncü sınıf öğrencilerine dağıtılan ders materyalinde, “Graz üç istilaya uğradı” başlığı altında, Çekirge İstilası, Osmanlılar ve Veba olmak üzere üç alt başlıkta çocuklarla istilalar konusu ele alındı.

Ders Materyali Yıllardır Kullanılıyor

Avusturya Sosyal Demokratlar Partisi (SPÖ) Steiermark Gençlik Kolları Eyalet Başkanı Mustafa Durmuş gün yüzüne çıkan bu ders materyalini sert bir dille eleştirdi. Durmuş, “Burada yapılan, Graz’da yaşamakta olan Türkleri, çekirge istilasıyla ve vebayla bir tutmak” şeklinde konuştu. Sözlerine devam eden Gençlik Başkanı, “2020 yılında Ders içeriğinin aktarılmasında daha hassas olunması gerekiyor. Bu tarz bir insandışılaştırmanın, çocukların akıllarında neleri tetikleyebileceğini düşünmek bile istemiyorum. Günümüz toplumunda böyle benzetmelere yer yok.” dedi. Bu olayla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Durmuş, amacının herhangi bir öğretmeni zan altında bırakmak olmadığını ifade etti ve kendisine paylaşım sonrasında yetişkin insanların da ulaştığını açıkladı. Durmuş, bu kişilerin bahsi geçen ders materyalini çocukluk zamanlarından hatırladıklarını ve dolayısıyla sorunun yıllardır zaten var olduğunu söyleyerek sorunun temeline inilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Söz konusu çocuklar olduğunda, tarihi gelişmelerin düşman görüntüsü yaratmadan aktarılması gerektiğini söyleyen Gençlik Başkanı, sözlerinin sonunda insan hakları şehri olan Graz’ın bu tarz bir ders materyalini kaldırarak bir ilki gerçekleştirebileceğini belirtti.(ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş