DSÖ Uyardı: Koronavirüste İkinci Dalga Daha Öldürücü Olabilir

DSÖ Uyardı: Koronavirüste İkinci Dalga Daha Öldürücü Olabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüsün Avrupa’daki geleceğiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Kluge, kışa doğru grip gibi diğer hastalıklarla beraber ikinci bir dalganın yaşanabileceğini ve daha çok can kaybının olabileceğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüsün Avrupa’daki geleceğiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Kış aylarına doğru virüsün ikinci bir dalga ile tekrardan gelebileceğini ifade eden Kluge, “Sonbaharda grip veya kızamık gibi diğer hastalıklarla beraber ikinci bir dalgayı yaşayabiliriz. Bu hastalıklarla beraber koronavirüste yaşanacak ikinci bir dalga, daha çok insanın hayatını alabilir.” diye kaydetti.

”salgının yavaşlatılması ile kazanılan zaman değerlendirilmeli”

Kluge ayrıca salgının yavaşlatılması ile kazanılan zamanın, diğer acil durumlar için sağlık sistemini hazırlama noktasında değerlendirilmesinin de önemli olduğunu belirtirken, “Hastaneler kapasite artırımına gitmeli, testler kapsamlı bir şekilde yapılmalı.” ifadelerini sözlerine ekledi. Ancak bu tedbirlerin alınması takdirde gevşemenin düşünülebileceğini kaydeden Kluge, “Fakat bunun da adım adım ve çok dikkatli bir biçimde olması gerek.” diye konuştu. 

“Çok Çok Dikkatli Olmalıyız”

İnsanların koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen kısıtlamaların sona ermesini istediklerini de söyleyen Kluge, “Fakat bu kısıtlamalar, virüs ile alakalı durumda herhangi bir değişiklik yapmadı. Hâlâ ne bir aşı ne de bir tedavi söz konusu.” diye konuştu. Bazı ülkelerin, “Biz İtalya gibi değiliz” deyip, iki hafta sonra büyük sıkıntılar yaşadığını da belirten Kluge, “Çok çok dikkatli olmalıyız.” diye konuştu.(bb)