ALMANYA
Gündem

Almanya’da Camilere de Yeni Korona Önlemleri Getirildi

Almanya koronavirüs salgını kapsamında sıkılaştırılan önlemler sonrası camiler de hijyen kurallarına yenilerini ekledi.
29 Ocak 2021
@aa

Almanya’da koronavirüs salgını kapsamında Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), camilerle ilgili hijyen konseptini yeniledi. Yenilenen konsepte göre ağız ve burun maskeleri ile abdesthanelerle alakalı yeni kurallar getirildi. Buna göre camilerde sadece tıbbi (FFP2 ve cerrahi) maskelerin kullanılabileceği  duyuruldu. Ayrıca acil durumlarda abdesthanelerin mesafe kuralına uymak şartıyla kullanılabileceği açıklandı.

“camilerin hijyen konsepti noktasında önemli hizmetler sunmalarından memnunuz”

KRM Sözcüsü Kirim Ziberi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Almanya’da camilerin hijyen konsepti noktasında önemli hizmetler sunmalarından ötürü memnuniyet duyduklarını belirtirken, “Bizi daha çok sevindiren ise KRM’ye üye olanlar dışında bağımsız camilerin de bu konseptten faydalanıyor olması.” diye kaydeytti.

Hükûmet ibadethanelere de tıbbi maske zorunluluğu getirmişti

Almanya’da koronavirüs önlemlerinin sertleştirilerek uzatılması neticesinde ibadethanlelerle ilgili de yeni kurallar getirilmişti. Buna göre kilise, sinagog, cami ve diğer dinî cemaatlerde daha yüksek kaliteli maske kullanımının zorunlu olması yönünde karar alınmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş