Toplum

Ummu Mektum Görme Engelliler Kur’an Eğitimi Online Devam Ediyor

İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı pek çok çalışmasını online olarak sürdürürken, görme engelliler için düzenlediği eğitimi de online platforma taşıdı.
18 Mayıs 2020

Kovid 19 pandemisi nedeniyle eğitim hizmetlerinin büyük çoğunluğu da online platformlara taşınmış durumda. Yaptığı örnek hizmetleri engellilere yönelik çalışmalarıyla zenginleştiren IGMG Eğitim Başkanlığı görme engelliler için düzenledikleri kursları da online olarak sürdürüyor.

Haftada dört gün yapılan derslerde kendisi de görme engelli olan eğitmen Ali-Rıza Çiftçioğlu internet ortamında görme engelli olan öğrencilerin seviyeleri doğrultusunda tecvid, tilavet ve tefsir dersleri veriyor. Kur’an derslerinin yanı sıra, İslami konular hakkında sohbetler yapan eğitmen yeni başlayan öğrenciler için Elif-Ba dersleri veriyor. Online eğitim kapsamında kitap okuma halkası ve siyer dersleri de yer alıyor.

Camia’ya konuşan Eğitmen Ali Rıza Çiftçioğlu “2016’dan beri sürdürdüğümüz Braille eğitimimizi korona sürecinde de devam ettirmek için online platforma geçtik. Nisan ayından beri Kur’an, siyer, tefsir ve kitap okuma halkası gibi eğitimleri online olarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“18 öğrencimiz var”

“Online dersler yapılmaya başlanıldığı şu günlere engelli kardeşlerimizi unutmadık. Görme engellilerin rahat kullanabileceği kolay erişebilirlik özellikleri içeren bir online platform arayışı içerisine girdik ve en uygununu Ali Rıza Bey ile deneyerek seçtik. Önemli olan çalışırken klavye kısayolları ve ekran okuyucu işlevin olmasıydı.” diye konuşan IGMG Eğitim Başkanlığı Engelliler Eğitim Sorumlusu Zehra Alver şu an için 18 katılımcı olduğuna değindi.

Derslere katılan öğrenciler de derslerden oldukça memnun. Öğrencilerden Hilalnur Binek “Evlerimizden çıkamadığımız bu süreçte Braille Kuran derslerinin online devam etmesi bizi çok memnun etti. Böylelikle kursların daha sık gerçekleşmesi sağlanmakta, uzaktan yakından katılan herkesin derslere katılabilmesi adına çok güzel uygulama.” dedi.

“Gören gözlerim yok ama gören parmaklarım var.”

Öğrenci Süleyman Bayındır ise yıllardır Kur’an öğrenebilmek için dua ettiğini belirterek çalışmayı sunanlara hayır dualar etti: “Gören gözlerim yok ama gören parmaklarım var. Bizler Allah’a yalvarıyorduk, Kur’an okuyabilmemiz için dua ediyorduk. 2016 yılında ilk defa bu imkân sunuldu. Türkiye’den gelen İsmail hocamız ve Frankfurt’tan Ali hocamız aracılığıyla derslere başladık. Hafta sonları ve aylık buluşmalarımızla eğitim aldık. Şimdi korona nedeniyle online derslere başladık. Allah Ali hocamızdan razı olsun. Tüm görme engelli kardeşlerime sesleniyorum gelin siz de online eğitime katılın. Kur’an bülbülleri olun.”

“Eğitim engel tanımaz” alt başlığı altında devam eden Ummu Mektum Projesi’ne ilgi duyan görme engellilerin IGMG Eğitim Başkanlığı’na ulaşarak derslere katılabilirler. IGMG Eğitim Başkanlığı’na egitim@igmg.org e-posta adresinden veya telefonla 49 (0) 221 94 22 40 – 622 numaradan ulaşılması mümkün.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş