Almanya Turizm Sorumlusu Bareiß: “Türkiye’de Yaz Tatili Mümkün”

Almanya Turizm Sorumlusu Bareiß: “Türkiye’de Yaz Tatili Mümkün”

Alman hükûmetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß, seyahat uyarısını Avrupa dışındaki ülkelere de adım adım kaldırmayı planladıklarını söyledi.

Alman hükûmetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß, seyahat uyarısını Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa dışındaki ülkelere de adım adım kaldırmayı planladıklarını açıkladı. Alman Haber Ajansı DPA’ya konuşan Bareiß, “Önümüzdeki birkaç hafta boyunca üçüncü ülkeler için seyahat uyarılarını adım adım geri çekmeyi planlıyoruz. Enfeksiyon oranı düşük olduğunda ve yüksek güvenlik standartları ve önlemler alındığında, seyahat uyarısını devam ettirmek için bir neden göremiyorum.” ifadesini kullandı.

Türkiye ile görüşmeler sürüyor

Bareiß, Almanya’nın 31 Avrupa ülkesine seyahat uyarısını kaldırılmasını da hatırlatarak, “Bu normalleşmeye yönelik bir adımdır.” ifadesini kullandı. Haberde ayrıca Bareiß’ın ayrıca Alman turistlerin bu yaz Türkiye’de tatil yapmasını mümkün gördüğü de vurgulandı. Almanya ile Türkiye arasında turizm konusunda görüşmelerin sürdüğüne işaret edilerek, “Belirli koşullar altında Alman tatilcilerin bu yaz Türkiye’ye tatile çıkabilmeleri mümkün olmalıdır. Karşılıklı uçuş bağlantılarının da mevcut olması gerekir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Türkiye, Uçuşların Karşılıklı Açılması ile İlgili 15 Ülkeyle Ön Mutabakat Yaptı

Öte yandan Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu koronavirüs tedbirleri çerçevesinde durdurulan yurt dışı uçuşlarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Buna göre Bakan Adil Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli olarak 40 ayrı ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığı müjdesini verdi. İlk aşamada dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını ifade etti. Bu ülkeler arasında Alman turistlerin en fazla rağbet gösterdiği ülkelerin başında gelen Almanya da bulunuyor.(AA,C)