Dünya

Mekke’de Camiler Tekrar İbadete Açılıyor

Mekke’de camiler yarından itibaren yeniden ibadete açılırken Kabe’nin tavafa açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor.
20 Haziran 2020

Suudi Arabistan koronavirüs salgını sebebiyle kapalı bulundurduğu Mekke-i Mükerreme’deki camileri yeniden ibadete açıyor. Suudi Arabistan İslami İşler ve Vakıflar Bakanlığı Kabe’nin de bulunduğu şehirde 1560 cami ve mescidin yeniden ibadete açılacağını duyurdu.

Dezenfekte edilerek temizlenen bütün cami ve mescitlerde namaz süresince sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulacak. Maske takılacak, herkes kendi seccadesini getirecek ve namaz öncesi ile sonrasında camilerde kalınmayacak.

KABE’NİN DURUMU BELİRSİZ

Hac günlerinin yaklaşmasına rağmen Suudi Arabistan yönetimi, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Mekke’deki camilerin açılacağını duyuran bakanlık, Kabe’nin tavafa açılıp açılmayacağı veya Kabe’de nasıl namaz kılınacağına ilişkin de bilgi vermedi. Ancak, kaynaklar, Kabe’nin sıkı bir şekilde kontrol edileceğini ve namaz için kısıtlı sayıda kişinin içeriye girişine müsaade edileceğini belirtiyorlar.

Suudi Arabistan’da korona virüs vaka sayısı cuma günü itibariyle günlük 4 bini geçmişti.

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde korona virüs salgını ile mücadele kapsamında kapatılan camiler 21 Haziran’da yeniden ibadete açılıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş