ALMANYA
Gündem

Almanya’da Kuzey ve Yakupla İlgili Mahkeme Kararını Verdi

Almanya’da Gençlik Dairesi’nin el koyduğu Yakup ve Kuzey ile ilgili Yerel Mahkeme bugünki yapılan duruşmada kararını verdi.
26 Haziran 2020
@Camia

Almanya’da geçtiğimiz salı günü Gençlik Dairesi tarafından darp iddiasıyla ailesinden koparılan Yakup bebek ve abisi Kuzey ile ilgili ilk mahkeme görüldü. Neuss Yerel Mahkemesi’nde iki saatten fazla süren duruşma sonrası hâkim, çocukların velayetini anne babaya verdi. Çocukların anneyle birlikte bir sosyal merkezde gözetim altında tutulmasına hükmetti. Baba Sertan Altınkaya ise istediği zaman çocuklarını görebilecek. 

Olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiği, bir sonraki mahkemede sürecinin yeniden gözden geçirileceği de kaydedildi.

ÇOCUKLAR GEÇTİĞİMİZ HAFTA AİLELERİNDEN KOPARILMIŞLARDI

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesi, geçtiğimiz haftalarda şok bir kararla karşı karşıya kalmıştı. Yaklaşık dört hafta önce masadan düşen ve kemiğinde kırık tespit edilen Yakup Cemal bebeğe, Gençlik Dairesi 16 Haziran Salı günü mahkeme kararıyla el koymuştu. Yakup Cemal bebeğin 4 yaşındaki abisi de Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası nedeniyle ailesinden koparılmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş