Gündem

AB’de Göçmenler Daha Zor İş Buluyor!

Avrupa Birliği ülkelerinde göçmenler, yerli halka göre daha zor iş bulabiliyor. Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerde göçmenlerin işsizlik oranı daha fazla.
28 Haziran 2020
@shutterstock

Avrupa Birliği ülkelerinin hemen hepsinde göçmenler yerli halktan da zor iş bulabiliyor. Göçmenlerin iş bulma zorluğu ayrıca AB üyesi olmayan ülkelerden gelmeleri durumunda daha da artıyor. Göçmenler aynı zamanda, yerli halka nazaran daha çok işsizlik oranına sahipler.

Alman Ekonomisi Enstitüsü Enformasyon Servisi’nin verdiği bilgilere göre, göçmenlerin iş bulma imkanı en fazla Yunanistan’da zor. Yunanistan son yıllarda büyük bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalsa da göçmenler yerli halktan daha az iş bulma imkanına sahip. Göçmenler Yunanistan’dan sonra ise İspanya’da daha az iş bulabiliyorlar. Buna rağmen ülkenin tarımsal işletmelerinde daha çok göçmenler çalıştırılıyor.

Avrupa Birliği’nde Yunanistan ve İspanya’dan sonra göçmenlerin iş bulmakta zorlandıkları ülkelerin başında İsveç geliyor. İsveç’te çalışabilecek durumda olan göçmenlerin yüzde 17.5’i işsiz durumda.

Almanya ise göçmenlerin iş bulması konusunda bu ülkelere göre daha iyi olduğu tesbit edildi. Ancak, Almanya’da da göçmenler iş bulmakta zorlanıyorlar, Çalışabilecek durumda olan göçmenler arsında işsizlik oranı yüzde 6,8.

Çek Cumhuriyeti’nde ise göçmenlerin iş bulma imkanı diğer AB ülkelerine göre daha yüksek. Çekya’da işsiz göçmenlerin oranı sadece yüzde 2,5.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş