Gündem

AB, Bilet İade İşlemini Mecbur Tutmayan Üyelerini Uyardı

Avrupa Birliği, daha önce bilet alıp, koronavirüs sebebiyle uçulmayan, veya, iptal edilen seferler sebebiyle yolcunun talebi hâlinde bilet ücretlerinin geri ödenmesi şartını ihlal eden üye ülkeleri uyardı.
04 Temmuz 2020

Avrupa Birliği Komisyonu, gelen şikayetler üzerine aralarında Yunanistan, İtalya ve Fransa gibi ülkelerin de bulunduğu 10 ülkeye uyarıda bulundu. 2 ay içerisinde yolcuların istekleri doğrultusunda hareket etmeyip, uçak ya da seyahat şirketlerinin isteklerini uygulamalarına müsaade etmeyen ülkelere yaptırım uygulanacak.

Yunanistan, Fransa, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Polonya, Çekya, Portekiz, Slovakya, Hırvatistan ve Litvanya’da yolcular, biletlerinin ücretlerini almak yerine, ya biletlerini ileri bir tarihe ertelemek ya da kendilerine sunulan bilet kuponunu almak zorunda kalıyordu. Bu ülkeler, Mayıs ayında AB Komisyonu tarafından yolcular lehine alınan kararları uygulamamakta ısrar ediyordu.

Bu ülkelerde, geri ödemeler de 14 gün içerisinde yapılmıyordu. Hükümetler ve havayolları ile seyahat acentaları ise, salgın sebebiyle meydana gelen zarar yüzünden geri ödeme imkanlarının olmadığını öne sürüyor.

Bu arada, Türkiye’ye gitmek için Türkiye kökenli bazı havayollarından bilet alan, ancak, bilet ücretinin iade edilmesini ya da başka bir tarihe ertelenmesini isteyen yolcuların her hangi bir muhatap bulamaması da şikayet konusu oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş