Dünya

Bardağına “Ayşe” Yerine “DEAŞ” Yazılan Müslüman Kadın Dava Açtı

ABD'nin Minnesota kentinde, Starbucks'dan kahve alan Ayşe adlı bir Müslüman kadının bardağına adı yerine terör örgütü "ISIS" (DEAŞ) yazıldı.
08 Temmuz 2020
Starbucks@Shutterstock

ABD’nin Minnesota kentinde, ülkenin en büyük perakende zincirlerinden Target’taki Starbucks şubesinden kahve alan Ayşe adlı bir Müslüman kadın ayrımcılığa maruz kaldı.

CNN’de yer alan habere göre isminin Ayşe olduğu öğrenilen başörtülü Müslüman kadının bardağına adı yerine terör örgütü “ISIS” (DEAŞ) yazıldı. Mağdur kadın CNN’e yaptığı açıklamada “Çok aşağılanmış hissettim. Bu tüm dünyada Müslümanların itibarını gölgeleyen bir isim. Hâlâ bu zamanda, bu çağda böyle bir şeyin kabul edilebilir olmasına inanamıyorum” dedi.  Müslüman kadın, adının birçok kez tekrarladığını yanlış duyulmasının mümkün olmadığını da belirterek, ayrıca Ayşe isminin de bilinen bir isim olduğunu kaydetti.

Müslüman kadının bardağına adı yerine terör örgütü “ISIS” (DEAŞ) yazıldı.

Ayşe, şube yetkilisi ile görüşmeyi talep ettikten sonra kendisine yeni bir içecek ve 25 dolarlık hediye kartı verildiğini daha sonrada güvenlik görevlileri eşliğinde tesisten dışarı çıkarıldığını söyledi. Şube amirinin Ayşe’ye isimlerde zaman zaman böyle hataların olabildiğini söylediği belirtildi. Olayla ilgili açılan davada, olaya karışan 2 çalışanın işine son verilmesini talep edildi.

“Hata Olduğuna İnanıyoruz”

Target’tan e mail yoluyla CNN’e yapılan açıklamada ise “Konuyu araştırdık ve bunun kasıtlı bir eylem değil talihsiz bir hata olduğuna inanıyoruz. Böyle bir şeyin tekrar yaşanmaması için ek eğitim de dahil olmak üzere gerekli adımları atıyoruz” ifadeleri yer aldı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş