Dormagen’de Gençlik Dairesi Mağdurları İçin Gösteri Gerçekleştirilecek

Almanya’nın Dormagen şehrinde, gençlik daireleri tarafından haksız yere çocukları ellerinden alınan aileler için gösteri düzenlenecek.

Almanya’nın Dormagen kentinde Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası sonrası ailesinden alınan Yakup bebek ve abisi Kuzey ile ilgili mahkemenin yaklaşık iki hafta önce verdiği çocukların anneye verilmesi yönündeki kararın, Gençlik Dairesi tarafından hâlâ uygulanmadığı ortaya çıktı. Gençlik Dairelerine karşı artan tepkiler sonrası Dormagen şehrinde pazar günü bir gösteri düzenlenecek.

“Ailenin Korunmasına Evet, Çocukların Eceleyle Ailelerinden Koparılmalarına Hayır”

Gösterinin Dormagen Belediyesi’nin önünde saat 15’de başlayacağı açıklandı. Gösterinin bu gibi durumla karşı karşıya kalan veya kalmaktan endişelenen tüm ailelerin sesi olmak için düzenleneceği belirtildi. Eylemin afişlerinde de “Endişe içindeki ailelerin gösterisi” ifadeleri kullanıldı. Gösteride çocukların aceleyle ailelerinden koparılmaları/çalınmalarının protesto edileceği bildirildi. Buna karşı çocukların refahının ve aile müessesinin korunmasının ise bu gösteri ile destekleneceği kaydedildi.

Öte yandan organizatörlerden yapılan açıklamada, sosyal medyada bin kişinin katılımı ile yapılan bir araştırmaya da dikkat çekildi. Araştırmada katılımcıların yüzde 94’ünün yaralanmalarda çocuklarını doktora götürmeye korktuklarını söyledikleri belirtildi.

Dormagen Belediyesi önünde gerçekleştirilecek yürüyüş 15’te başlayacak.

Almanya’da son olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesi, yaklaşık bir ay önce şok bir kararla karşı karşıya kalmıştı. Buna göre mahkemede düşen ve kemiğinde kırık tespit edilen Yakup Cemal bebeğe, Gençlik Dairesi 16 Haziran Salı günü mahkeme kararıyla el koymuştu. Yakup Cemal bebeğin 4 yaşındaki abisi de Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası nedeniyle ailesinden koparılmıştı.(bb)