Gündem

“Müslüman ve Yahudilere Virüs Bulaştırın!”

İngiltere Aşırılıkla Mücadele Komisyonu, ülkedeki aşırı sağın Yahudilerle Müslümanlara kasten Koronavirüs bulaştırılması çağrısı yaptıklarını tespit etti.
11 Temmuz 2020

İngiltere Aşırılıkla Mücadele Komisyonu (The Commission for Countering Extremism: CCE) yayınladığı bir raporda ülkedeki aşırı sağcı grupların hem Müslümanlara hem de Yahudilere kasten koronavirüs bulaştırılmasını teşvik ettiklerini ortaya çıkardı.

Rapora göre, başta Tommy Robinson gibi isimlerle meşhur olan İngiliz aşırı sağcı artist adını kullanan bir hesap, virüsten etkilenen Müslümanları “Korona Bombası olarak” tanımlamış bulunuyor. İngiliz artist Stephen Yaxley-Lennon aşırı sağ görüşleri ile tanınıyor.

Yayımlanan raporda, aşırı sağ ile, aşırı sol ve “İslamcı” diye tanımlanan grupların koronavirüsü istismar ettikleri de belirtildi. Aşırı sağ, hem Müslümanların hem de Yahudilerin virüsü kasten yaydıkları ve Müslümanların sosyal mesafe kurallarına uymamaya dikkat ettiklerini iddia ederek halkı birbirine karşı kışkırtma propagandası yaptı. Ancak, gerek polis ve gerekse komisyon, Müslümanların diğer dinî gruplar bu kurallara ne kadar uyduysa o kadar uyduklarını, kurallara aykırı davranışlarının tespit edilmediğini bildirdi.

Komisyon Başkanı Sarah Khan, yaptığı açıklamada, ülkede aşırı sağın önlenmesi için kararlı bir hükümet politikası uygulanmasını istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş