Gündem

Alman Ordusunun Sosyal Medya Sorumlusu Aşırı Sağcılarla Bağlantılı Çıktı

Orduya asker alımı kampanyalarına da katılan Alman ordusundaki bir yarbayın, aşırı sağ hareketlerin paylaşımlarını "beğendiği" belirlendi
23 Temmuz 2020

Alman ordusunun sosyal medya sorumlusu olan yarbayın “Identitären Bewegung” adlı aşırı sağcı örgütün paylaşımlarını beğendiği ortaya çıktı. Alman kamu yayın kurumu ARD’nin “Panorama” isimli programında açıklandığına göre, ordunun sosyal medya sorumlusu yarbay yıllardan beri Instagram platformu üzerinden ilgili örgütün paylaşımlarını beğeni ile izlemiş.

Yarbay, “Incredible Bramborska” isimli kullanıcının paylaşımlarını “beğeniyorum” şeklinde tıklamış. Panorama programının sorusu üzerine Almanya Savunma Bakanlığı olayın ciddi bir şekilde soruşturulduğunu açıkladı. Bakan Annegret Kramp-Karrenbauer’in ordudaki aşırı sağ eğilimlere karşı sıfır tolerans gösterdiği belirtilen açıklamada sağ eğilimlere tahammül gösterilmeyeceği bildirildi.

Alman ordusunun sosyal medya sorumlusu olan yarbayın, orduya asker alımı kampanyalarında bulunduğu ve Alman ordusu sosyal medya ilkelerini hayırlayanlar arasında bulunduğu belirtildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş