Gündem

Ayasofya 86 Yıl Aradan Sonra Yarın İbadete Açılıyor

Ayasofya Camisi, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak.
23 Temmuz 2020
Ayasofya Camii @ AA

Ayasofya Camii, Danıştay’ın verdiği karar ardından yarın kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldıracağı cuma namazına 1000-1500 kişinin katılması bekleniyor. Salgın nedeniyle Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Camide koronavirüs önlemleri kapsamında maske, el dezenfektanı ve seccade dağıtımı da yapılacak.

Girişte Ateş Ölçümü Yapılacak

Fatih Belediyesi tarafından salgın önlemleri kapsamında namaz kılınacak alanlarda saf düzeni işaretlemesi gerçekleştirilecek. Namaz kılınacak alanlara girişler yarın sabah 10.00’dan itibaren başlayacak. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1’i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapacak.

Ayasofya Sabaha Kadar Açık Kalacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Ayasofya Camisi’ne alınacak misafirlerin davetlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapıldığını kaydetti. Cami içi ve çevresinde vatandaşlar için namaz kılma yerlerinin belirlendiğini kaydeden Yerlikaya, “Ayasofya‘ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske, seccade, sabır, anlayış.” ifadesini kullandı. İstanbul Valisi, yarın açılış nedeniyle İstanbul’da bazı yolların kapalı kalacağını da belirterek, Ayasofya Camisi’nin sabaha kadar açık kalacağını da duyurdu.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş