Gündem

Almanya’da Aşırı Sağcılar İşi Azıttı: Artık Herkesi Ölümle Tehdit Ediyorlar

3 yıldan beri tehditlerini sürdüren NSU 2.0 örgütü hakkında bir savcılık soruşturması açılmadığı gibi, tehdit edilenlerin sayısı da artıyor. Hannover Büyüksehir Belediye Başkanı Belit Onay ve Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek de tehdit edildi.
23 Temmuz 2020

Almanya’da aşırı sağcılar ölüm tehditlerini sürdürüyor. Ölüm tehditleri alanlar arasında Hannover Büyüksehir Belediye Başkanı Belit Onay ile Yeşiller Milletvekili Filiy Polat ve Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek de yer aldı. Aymen Mazyek 2019 yılından beri ölüm tehditini 3. kez aldı.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth dün yaptığı açıklamada en az 27 kişinin NSU 2.0 örgütü tarafından tehdit edildiğini, toplamda 69 tehdit mektubu yazıldığını bildirdi ve tehditlere muhatap olan kurbanların bilgilerinin “Karanlık Ağ” üzerinden toplandığını iddia etti.

Bu arada, siyasetçilerle toplumun kanaat önderleri ve sanatçılara gönderilen tehdit mektupları sadece NSU 2.0 örgütü tarafından gönderilmiyor. Diğer örgütler de tehditler gönderiyor.

En son tehdit mektubu gönderilenler arasında Anton Hofreiter ve Renate Künast gibi tanınmış Yeşiller partili siyasetçiler de yer alıyor.

Mağdurların sayısının giderek artmasına rağmen soruşturma açılmamış olması ve bu tür olaylarda yetkili olan federal savcılığın yetkisizlik ilan etmesi mağdurları daha da endişelendiriyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş