İslamofobi
Gündem

Almanya’da İki Kadın Başörtüleri Nedeniyle Çanta Mağazasına Alınmadı

Almanya'nın Villingen-Schwenningen şehrinde iki kadın bir giyim mağazasına adımlarını attıkları esnada mağaza sahibi tarafından sert bir dille kovuldu.
24 Temmuz 2020
Villingen-Schwenningen şehir merkezi @ google maps

Çarşamba günü Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Villingen-Schwenningen şehrinde meydana gelen olayda, bir çanta mağazasına girmek isteyen iki kadın, başörtüleri sebebiyle mağaza sahibi tarafından içeriye alınmadı. Mağazaya girmeye çalışan iki kadına bağıran işletmeci, “buraya girmeniz yasak” (Alm: Hausverbot) diyerek Müslüman kadınları içeri almadı. Mağazaya neden alınmadıklarını soran kadınlara ise mağaza sahibi, ne kendi yerinde ne de ülkesinde başörtülü kadınlar görmek istemediğini ifade etti.

Bu olayı yaşayan iki kadından biri olan Mecbure Y. yaptığı açıklamada şok içinde olduğunu söyledi. Mağdur kadın, “O an kendimi gerçekten kötü hissettim. 1972 yılından beri Almanya’da yaşıyorum ve şu zamana kadar hiç böyle bir durumla karşı karşıya kalmadım. Başörtümün bir çanta mağazası için gerçekten bu kadar büyük bir sorun oluşturabileceğini aklıma gelmezdi.” şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında mağaza sahibini hedef alan Mecbure Y. “İstediğim gibi giyinebilirim çünkü ben özgür bir insanım. Ben bir rahibe olmuş olsaydım, o zaman ne yapardı?” diyerek sitemde bulundu.

Mağaza Sahibi Başkalarına da Irkçılıkta Bulunmuş

Mecbure Y. ve arkadaşı sosyal medya üzerinden bu olayı paylaştıktan sonra aynı şehirde yaşayan ve benzer bir muameleyle karşı karşıya kalan birçok kadın da şikâyetlerini dile getirdi. Mecbure Y. şikâyetler sonrasında edindiği bilgiler ışığında, 20 yıldır faaliyet gösteren bu mağazaya tesettürlü kadınların alınmadığını belirtti.

Mağazada sadece Müslüman kadınlar değil, Müslüman olmayan kadınların da sıkıntılar yaşadığı görülüyor. İnternette mağaza hakkında yapılan birçok değerlendirme yorumu arasında, mağaza sahibinin anlamsız sebeplerden dolayı birçok kişiye sorun çıkardığı ifade ediliyor. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş