Toplum

Yaklaşık 100 Mülteci Çocuk Paris Sokaklarında Yatıyor

Fransa’da refakatsiz göçmen çocukların sadece Paris’te değil, diğer şehirlerde de sokaklarda kaderlerine terkedildiği bildirildi.
24 Temmuz 2020
İnsan hakları örgütleri sokakta yaşayan mülteci çocukların durumuna dikkat çekmek için Paris'te çadır kurdu. @hrw.org © 2020 Nicolas Guyonnet/MSF

Refakatsiz mülteci çocukların dramı bitmek bilmiyor. Refakatsiz olarak Fransa’ya sığınabilen çok sayıda mülteci çocuk sokaklarda yaşamaya terkedildi.

İnsan Hakları İzleme örgütü Human Rights Watch’ün bildirdiğine göre, 30 Haziran’dan bu yana, yaklaşık 100 kadar refakatsiz mülteci çocuk Paris’in merkezinde sokakta kalıyor. Çocuklar, mahkemenin kendileri ile ilgili verecekleri kararı umutsuzca bekliyor.

Sokakta yatan çocukların durumlarına dikkat çekmek ve en azından çok kısıtlı da olsa hava şartlarından korunmasına yardımcı olmak amacıyla Médecins Sans Frontières ve Utopia 56 gibi yardım kuruluşları, sokaklarda yatan bu mülteci çocukların barınması için Paris’in merkezinde çadırlar kurdu.

Çeşitli yardım kuruluşları ve insan hakları örgütleri sadece Paris’te değil Fransa’nın diğer yerlerinde de yüzlerce refakatsiz mülteci çocuğun sokaklarda her türlü tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor.

İnsan hakları kuruluşları, gerek mahkemelerin gerekse yerel idarecilerin süreci uzattıkça uzattıklarını, ama sokaklarda yaşayan çocukların koruma altına alınamadığını belirtiyorlar. Bu kurukuşlar, Fransa’nın yıllardan beri refakatsiz mülteci çocukları topraklarında koruma yükümlülüğünü yerine getiremediğini ve Çocuk Hakları Sözleşmesi ile diğer uluslararası insan hakları sözleşmelerini ihlal ettiğini söylüyorlar.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş