Gündem

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi: “NSU 2.0 Tehditleri Bizi Yıldıramayacak; Saflarımızı Daha da Sıklaştıracağız.”

Pek çok siyasetçi ve toplumda öne çıkmış kişilere tehdit mektupları gönderilmesi üzerine Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi bir açıklama yaparak tüm mağdurlarla dayanışma içinde olduklarını bildirdi.
24 Temmuz 2020
Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), NSU 2.0 imzasıyla pek çok kişiye tehdit mektupları gönderen NSU 2.0 örgütünün tehditlerine boyun eğmeyeceğini bildirdi.

Polisin ihmalkar davranması üzerine giderek artan tehditlerle ilgili olarak bir açıklama yayımlayan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi sözcüsü Burhan Kesici, Almanya Müslümanları Merkezi Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek’in de bir tehdit mektubu aldığına dikkat çektiği açıklamasında “Örgütün tehdit ettiği mağdurların hepsi ile dayanışma içinde olacağız.” dedi.

Kesici ayrıca, örgütün, daha iki yıl önceden tehditlere NSU davası müdahil avukatlarından Seda Başay-Yıldız ile başladığını, Meclis Araştırma Komisyonları ve Mahkeme tarafından dosyaların kapatılmış olmasına rağmen, NSU davasının tamamıyla açıklığa kavuşturulmadan bitmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Öte yandan Kesici, tehdit mektuplarının tam aksi sonuçlar doğurduğunu, korkmayacaklarını, mağdurlarla dayanışma içinde olacaklarını ve safları daha da sıklaştıracaklarını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş