Toplum

Türkiye’den Almanya’ya Vasıflı İşgücü Göçü Artıyor

Mavi Kart uygulaması kapsamında Türkiye’den Almanya’ya 1.699 vasıflı işgücü geldi.
26 Temmuz 2020

Avrupa Birliğinin birlikteki vasıflı/nitelikli işgücü açığını kapatmak için uygulamaya koyduğu Mavi Kart uygulamasından yararlananların sayısı artıyor. Geçen 019 yılında Türkiye’den Almanya’ya gelen vasıflı işgücü sayısı 1.699 oldu. Türkiye bu sayı ile AB ülkeleri dışından Almanya’ya gelen vasıflı işgücü göçü sıralamasında 4. Sırada yer aldı.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nin yaptığı açıklamaya göre, Almanya’ya geçen yıl 31 bin 220 kişi Mavi Kart uygulaması ile geldi. En çok vasıflı işgücü Hindistan’dan geldi. Hindistan’dan gelen vasıflı işgücü sayısı 8 bin 993 oldu.

Türkiye’den önce Çin ve Rusya bulunuyor. Türkiye’yi ise İran takip ediyor.

NASIL MÜRACAAT EDİLİYOR

Nitelikli meslek eğitimi almış kişiler, vize müracaatından önce, kendi eğitimlerinin Almanya’daki meslek eğitimine eşdeğerde olduğunu ispatlayan belgeler sunması gerekiyor. Bu belgeler, Almanya temsilcilikleri tarafından incelendikten sonra, denkliği onaylanırsa vize müracaatı yapılabiliyor.

Denklik onaylanması en önemli adım iken, ilgili kişiler Almanya’ya gelmeden de iş başvurusunda bulunabildikleri gibi, 6 ay süreyle Almanya’ya gelip burada da iş arayarak müracaat edebiliyorlar.

Ancak, başvuru sahiplerinin B1 düzeyi denilen orta seviyede Almanca bilmeleri şart koşuluyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş