Gündem

Almanya Kısa Çalışma Dönemini Uzatmak İstiyor

Salgın sebebiyle kısa çalışma dönemine giden işletme ve işçileri destekleyen Almanya kısa çalışma dönemine müracaatları kolaylaştırmak ve bunun yasal zeminini hazırlamak istiyor.
26 Temmuz 2020
Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil @www.bmas.de

Almanya koronavirüs salgınının artması üzerine uygulamaya koyduğu kısa çalışma sürecini kolaylaştırmak ve uzatmak istiyor. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil medyaya yaptığı açıklamada kısa çalışma süresini uzatmak, kolaylaştırmak ve tekamül ve geliştirme eğitimi için yararlanmak istediklerini bildirdi.

Bunun için Eylül ayında yasal olarak konunun temellerini atmak için çalışacaklarını söyleyen Çalışma Bakanı Hubertus Heil, bu arada kısa çalışma döneminde tekamül ve geliştirme eğitimine katılmayı da teşvik edeceklerini söyledi.

“Kısa çalışma sürecine girmiş olanların bu dönemlerini tekamül ve geliştirme eğitiminde kullanmalarını anlamlı buluyoruz.” diyen Heil bu alanda aynı zamanda işverenleri de teşvik edeceklerini söyledi. Heil, “vasıflı personel ihtiyacını gidermeye yönelik yatırım yapan işletmeleri destekleyeceğiz.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş