Almanya ve Norveç’te Camiler Çocuk Sesleriyle Doldu: Dua ile Okula Başladılar

IGMG Çocuk Kulübü’nün ilkokula başlayacak çocukları motive etmek amacıyla düzenlediği “Okula Başlarken Dua Günü” programları Bremen ve Norveç’te düzenledi.

Bremen ve Norveç’te camiler ilkokula başlayacak olan çocukların sesleriyle neşelendi. IGMG Bremen Bölgesinde hizmet veren Bluhmenhal, Huchting, Tenever, Osterholz-Schambeck, Achim, Bremerhaven, Fatih, Delmenhorst, Nordenham,
Neustadt, Hemelingen, Rotenburg şubeleri 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okula yeni başlayan öğrenciler için “Okula Başlarken Dua Günü” programı düzenledi.

Sabah erken saate başlayan programlara, veliler okula yeni başlayan çocuklarıyla birlikte katıldılar. Kur’ân-ı Kerîm okunmasının ardından, IGMG Bölge Eğitim Başkanı Serkan Musluoğlu “Okula Başlarken Dua Günü” töreni hakkındaki açıklama yaptı. İslam’ın ilk emrinin oku olduğunun altını çizen Musluoğlu, İslam dininin ilme verdiği önemden bahsetti ve çocuklara okul hayatında başarılar diledi. Topluca yapılan duadan sonra cami yönetimleri tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından, salavat ve tekbirlerle çocuklar okullarına gönderildi.

Norveç’te Dua Günü

ISMG Oslo Şubesi Çocuk Kulübü de çocuklar için dua günü töreni organize etti. Oslo Şubesi Çocuk Kulübü Başkanı Rabia Karakoç gelen velilere Çocuk Kulubü çalışmalarını tanıttı. Karakoç programın amacının “iki kültür arasında yetişen çocuklarımıza din ve kültürümüzün değerlerini öğretmek ve Osmanlı’da bir eğitim geleneği olan “Amin alayı” nı yaşattırmak, unutulmuş tarihsel bir geleneği yeniden filizlendirmek.” olduğunu söyledi.

Programda daha sonra cami bölümüne geçildi. Şube İmamı Ömer Bahadır ve Şube Başkanı Kadir Güven çocukları karşıladılar. Ömer Bahadır selamlama konuşmasından sonra ilkokula başlayacak çocuklar için dua yaptı. Çocuklar büyük bir dikkatle duaya ellerini açıp “amin” diyerek dualara katıldı. Akabinde çocuklara ISMG Oslo Çocuk Kulübü’nün hazırladığı hediyeler taktim edildi.

Çocuklarla birlikte caminin bayanlar lokaline geçildi. Orda hem çocukları ve hem anneleri tanımak adına hasbihal yapıldı. Çocukların ve annelerin heyecanına ortak olan ISMG Oslo Çocuk Kulübü program sonunda da Çocuk Kulübü üyeliği hakkında bilgi verildi. Çocuklardan iki tanesi de Çocuk Kulübü’nün yeni üyeleri oldu.

Programda kovid 19 salgınından dolayı gelen velilere maske dağılımı yapıldı. 1 metre mesafesine uyuldu.

Bremen Osterholzer Schambeck Camii

 

 

 

 

Benzer Haberler