İSLAM DÜŞMANLIĞI
İsveç

Danimarkalı Siyasetçi Kur’ân-ı Kerîm Yakma Provokasyonu İçin Polise Başvurdu

İsveç’e 2 yıl giriş yasağı olan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç’te Kur’ân-ı Kerîm yakmak için bu ülkenin vatandaşlığına başvurdu.
03 Eylül 2020
@facebook

Danimarka’da aşırı sağcı Stram Kurs lideri Rasmus Paludan, sosyal medya hesabından açıklama yaparken, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan İsveç Büyükelçiliğine giderek, İsveç asıllı babası hasebiyle vatandaşlık hakkı olduğu için bu ülkenin vatandaşlığına başvurduğunu belirtti. İsveç’in başkenti Stockholm’de 12 Eylül’de Kur’ân-ı Kerîm yakmak için polisten izin istediklerini aktaran Paludan, polisten izin çıkarsa göçmenlerin ve Müslümanların yoğunlukta olduğu Rinkeby Mahallesi’nde Kur’ân-ı Kerîm yakacaklarını ifade etti. Paludan, bu süre içinde İsveç vatandaşlığı onaylanmazsa arkadaşlarının Stockholm’e gidip Kur’ân-ı Kerîm yakacaklarını kaydetti.

GİRİŞ YASAĞI VAR

Danimarka’dan İsveç’in Malmö kentine gelen İslam düşmanı Sıkı Yön (Stram Kurs) Partisi lideri Rasmus Paludan’ın yandaşları, 28 Ağustos’ta polisin izin vermemesine rağmen Kur’ân-ı Kerîm yakmıştı. Provokasyon görüntülerinin internette yayılmasının ardından Malmö’de ırkçılık karşıtı grup, olaya tepki göstermiş, trafiği engelleyen eylemciler yolda lastik yakmıştı. Polis, Kur’ân-ı Kerîm yakan 3 kişiyi gözaltına almıştı. Paludan’a da iki yıl boyunca İsveç’e giriş yasağı getirilmişti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş