Gündem

“Bizim De Bu Toplumda Bir Sorumluluğumuz Var”

Danimarka İslam Toplumu Brøndby Strand Camii Kovid-19 salgını ile mücadele çerçevesinde bütün faaliyetlerini geçici bir süreliğine durdurdu.
Şevki Şahin
01 Ocak 2021
Brøndby Strand Camii kovid-19 tedbirlerinden dolayı belediyeden büyük övgü aldı.

IGMG Danimarka Bölgesi Brøndby Strand Camii cuma namazı da dahil olmak üzere  camideki vakit namazları ve diğer aktiviteleri ilk etapta 19 Aralık’tan itibaren iki haftalığına durdurdu. Gittikçe yaygınlaşan ve   belediye sınırları içinde her 100.00 kişiden bir kişiye bulaşmış olan kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine ara veren cami idaresi  daha da uzun süre kapatmayı planlıyor.

Camii Başkanı Feridun Korkmaz camiyi kapatma kararından önce de camide uyulması gereken bir dizi tedbirler aldıklarını bildirdi. Korkmaz kapatma kararını “Bizim de salgının yayılmasını durdurup, artan vaka sayılarını aşağı çekmek gibi bir sorumluluğumuz var. Birbirimize dikkat etmeliyiz ve onun için camiyi şimdilik kapatıyoruz.” diyerek izah etti.

Yerel bir tv kanalına verdiği röportajda Başkan Feridun Korkmaz şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: “Bu tedbirlerin arasında herkesin kendi seccadesini  kendisinin getirmesi, tabanda mesafe belirtileri, girişte el dezenfektesi ve bulaşma durumunda yetkililerin irtibata geçmesi için herkesten iletişim bilgileri istendi. Bununla beraber sayıda düşüş gözlemlenirse yavaş yavaş bazı aktiviteleri yapmaya başlayacağız. Ayrıca Brøndby Strand Belediye Başkanı bu hızlı yayılmadan dolayı bizim uyguladığımız ekstra tedbirler için bizi tebrik etti. ‘Bunun çok harika bir davranış olduğunu ve camiilerin toplumun ruhunu yansıttığını zannediyorum.’ dedi.” Korkmaz yine camilerin belediyeden aldıkları bu mesajları topluma anlatmada yardımcı olabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş