Gündem

Danimarka’da Helâl Kesim Sertifikası İçin Komisyon Oluşturuldu

Danimarka İslam Toplumu (DIT) helâl kesim sertifikası için komisyon oluşturdu. Komisyon, Danimarka'da yaşayan Müslümanların günlük gıda alışverişini güvenilir ve kolay bir hâle getirmeyi amaçlıyor.
Şevki Şahin
03 Kasım 2020
Danimarka'nın Hvidovre kentinde yapılan toplantıdan bir kare.

Danimarka İslam Toplumu (DIT: Dansk Islamisk Trossamfund) 24 Ekim Cumartesi günü Hvidovre kentinde toplantı düzenledi. Toplantıya bölge yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra şube başkanları da iştirak etti. DIT Başkanı Mustafa İncikli açılış konuşmasında bölge çalışmalarına değindi ve “İçinde bulunduğumuz toplum ve Müslümanlar için faydalı çalışmalarımızın devamını diliyorum. Biliyorum ki yaptığımız çalışmalar meyvelerini verecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HELÂL GIDA SERTİFİKASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İncikli, Danimarka helâl sertifika sorumlusu Halil Yıldırım, bölge yönetim kurulu üyesi Latif İbişoğlu, hijyen uzmanı Murat Yıldız ve bölge hatibi Fatih Aksay ile bir araya gelerek bir komisyon oluşturulduğunu ve bu komisyonun helâl gıda noktasında hizmet vereceğini açıkladı.

“YAKIN ZAMANDA SONUCA VARACAĞIZ”

Komisyonun yapacağı çalışmalardan bahseden İncikli, “Maalesef helâl ürün konusunda Danimarka bölgesi eksik kalıyor. Hem yetkisi olmayan kişiler bu meseleyi üstleniyor hem de dernekler büyük meblağlar karşılığında helâl sertifikasının onay işlemlerini yapıyor” dedi. İncikli, komisyonun helâl kesim sertifikası üzerinde duracağını ve yakın zamanda bir sonuca varacağını sözlerine ekledi.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş