Gündem

IGMG Sekreteri Bekir Altaş: Viyana’daki Saldırıdan Derin Üzüntü Duyuyoruz

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş, Viyana’da gerçekleşen terör saldırıları münasebetiyle bir açıklama yaptı. “Viyana’daki terör saldırıları toplum olarak hepimize ve inançlarımıza karşı gerçekleştirilmiştir.” dedi.
03 Kasım 2020
İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşanan saldırının kendilerini derinden sarstığını ifade etti. Altaş, “Viyana’daki terör saldırıları toplum olarak hepimize ve inançlarımıza karşı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” dedi.

“AVUSTURYA HALKININ YANINDAYIZ”

Altaş, Avusturya halkının yanında olduklarını ifade ederken, “Bu saldırının arkasındaki korkaklık ve caniliği ifade edebilecek kelimeleri dahi bulamıyoruz. Saldırganlar masum insanları hayattan koparmış; geride ise acı, hüzün, kızgınlık ve şaşkınlık bırakmışlardır.” ifadelerini kullandı.

“SÖZLER VE ÇAĞRILAR FAİLLER ÜZERİNDE ETKİYE SEBEP OLMAKTADIR”

Fransa’nın Nice kentindeki saldırıdan birkaç gün sonra Viyana’daki saldırının meydana gelmesine dikkat çeken Altaş, “Görülüyor ki, sözler ve çağrılar potansiyel failler üzerinde bir etkiye sebep olmamaktadır. Toplum olarak, kimden gelirse gelsin aşırıcılığın her çeşidine karşı daha tedbirli olmak zorundayız. Zira bu gibi menfur eylemler inançlarımızla ve ideallerimizle taban tabana zıttır.” dedi.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş