Toplum

Viyana İslam Federasyonu Aşı Kampanyası’na Destek Oldu

Viyana Belediyesi’nin  Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında düzenlemiş olduğu Aşı Kampanyası’na  Viyana İslam Federasyonu Aziziye Şubesi de katıldı.
Ramazan Koç
24 Eylül 2021

Tüm insanlığı etkileyen koronavirüsle mücadele çabalarına Viyana İslam Federasyonu Aşı Otobüsü’nü cemaatinin hizmetine sunarak katkıda bulundu. Avusturya’da aşı olan vatandaşların oranı oldukça düşük olduğundan dolayı Viyana Belediyesi çeşitli aşı kampanyaları düzenliyor. Aşı olanların sayısını arttırmak ve aşıya erişimi kolaylaştırmak için Aşı Konteynerleri, Aşı Yolu ve Aşı Otobüsü gibi farklı projeler geliştiren Viyana Belediyesi’nin Aşı Otobüsü ortaklaşa girişimle Aziziye Camii’nin önünde de aşı hizmeti sundu.

Viyana Belediyesi Aşı Otobüsü (Impfbus) adı altında yürüttükleri proje kapsamında otobüs, sağlık görevlileri ile Viyana’yı turlayıp, belli noktalarda bekliyor ve aşı olmak isteyenlere randevusuz otobüste Kovid-19 aşısı hizmeti sunuyor.

Cemaat Çalışmaya İlgi Gösterdi

Hamburg Merkez Camii Toplum | 26 Ağustos 2021 Almanya’nın Hamburg Kentinde Camilerde Aşı Kampanyası Başlatılıyor 26 Ağustos 2021

Aşı Otobüsü, geçtiğimiz haftalarda cuma günü Saat 10:00 ile 20:00 arası Viyana İslam Federasyonu (IFW) Aziziye Şubesi’nin önünde aşı gönüllülerini bekledi. Projeye cuma namazından çıkan cemaat büyük ilgi göstererek takriben 114 kişi aşı oldu.

IFW Genel Başkanı Mehmet Arslan çalışmayı Viyana Belediyesi ile IFW Aziziye Teşkilatının ortak şekilde gerçekleştirdiklerini ve insanların gönüllü olarak bu projeye katıldıklarını söyledi.  Bir çok insanın Corona Virüsünden dolayı sevdiklerini kaybettiğini ve pandemiyi aşmanın tek yolunun birlikte hareket ederek aşı olmakla mümkün olacağını söyleyen Arslan, Viyana Belediyesine ve Aziziye Şube Başkanı Nihat Özay Bey’e  teşekkür etti.

IFW Aziziye Şubesi Başkanı Nihat Özay ise “Keşke virüsten kurtulmak için aşıdan başka çare olsa ama maalesef aşıdan başka çaremiz yok. Buradan herkesi aşı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Yaz sezonu öncesi de Viyana İslam Federasyonu ile Viyana Belediyesi ortak işbirliği ile IFW idarecilerine ve imamlarına yönelik aşı kampanyası düzenlenmişti ve bu projeye takriben 20 kişi katılmıştı.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş