Gündem

Viyana’da Korona Aşısı Yaptırmayanlara Yönelik Kısıtlamalar Hayata Geçiyor

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara yönelik kısıtlamalar hayata geçirilecek. 
24 Eylül 2021
@Shutterstock

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yeni Kovid-19 düzenlemeleri hayata geçirilecek. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, 1 Ekim’den itibaren bir ay süreyle geçerli olacak Kovid-19 düzenlemelerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre futbol müsabakası, konser, tiyatro gibi büyük etkinliklerin yanı sıra gece hizmet veren eğlence merkezlerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmış ya da hastalıktan iyileşmiş kişilerin girmesine izin verileceğini duyurdu.

kapalı alanlarda FFP2 maske zorunluluğu yeniden uygulamaya başlıyor

Viyana eyaletinde ayrıca kapalı alanlarda FFP2 maske zorunluluğu yeniden uygulamaya başlanırken, restoranlara girişlerde antijen testleri kabul edilmeyecek. 500 kişinin katıldığı kapalı ya da açık mekanlarda düzenlenen futbol müsabakası, konser, tiyatro gibi büyük etkinliklere aşı yaptıran ya da hastalığı geçirmiş kişilerin girmesine izin verilecek.

Bu arada Viyana’da hastanelerdeki Kovid-19 hastalarının sayısındaki artış nedeniyle önceden planlanmış ameliyatlar ileri tarihlere ertelendi. Avusturya’da son 24 saatte 1240 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 726 bin 674’e, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 22 artışla 10 bin 918’e yükseldi.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş