ALMANYA
Gündem

Almanya’da Maskesiz Otobüs Yolculuğu Toplam 8 Bin 500 Euro’ya Mal Oldu

Almanya’nın Bavyera eyaletinde polis, bir seyahat otobüsüyle maskesiz yolculuk yapan yolculara ve otobüs şirketine toplam 8 bin 500 Euro ceza kesti.  
04 Eylül 2020
@shutterstock

Almanya’nın Bavyera eyaletinde polisin, Bavyera’da Berlin’e doğru yola çıkan otobüste maskesiz bulunan yolculara 250’şer Euro ceza kestiği kaydedildi. Yolcuların maskesiz bulunduğunu otobanda gören polisin, otobüsü bir dinlenme tesisinde durdurduğu ifade edildi. Polisin, otobüste bulunan 14 yolcunun tamamının da maskesiz olduğunu tespit ettiği belirtildi. Buna göre her bir yolcuya 250’şer, Otobüs şirketine ise tam 5 bin Euro ceza kestiği ifade edildi. Kontrolden sonra otobüsün yolcularla yoluna devam edebildiği fakat yolcuların bu defa maskelerini taktığı kaydedildi.

Bavyera Eyaletinde Maske Zorunluluğu

Almanya’nın Bavyera eyaletinde, otobüs, tramvay ve tren gibi toplu taşıma araçlarında ve bir buçuk metre mesafe kuralına uyulamayan her yerde maske zorunluluğu mevcut. Buna göre bu araçlarda maskesiz bulunmanın cezası kişi başı 250 Euro. Tekrar hâlinde ise ceza 500 Euro’ya yükseliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş